Jamie xx – nattens konge stoppede morgendagens komme

Jamie xx – nattens konge stoppede morgendagens komme

I den i forvejen lune sommernat var publikum brændsel på dét bål, Jamie xx flammede op på Apollo, og aftenen var en stovt opvisning i kunsten at holde den kørende efter en historisk varm festivaluge, mens man nægtede morgendagen og skød de sidste krampetrækninger ud af kroppen.

Og festen, den fik man sørme, mens Jamies intelligente, elektroniske sammenbland af alt fra dub og UK Garage til funk og soul ikke bare behagede dansefusserne, men også nærede hovedet med musikalsk nørderi.

Uden store armbevægelser kom briten luntende ind på en næsten mørklagt scene, der snart blev oplyst til tonerne af den sprøde ’I Know There’s Gonna Be (Good Times)’. En vinylknitrende start kridtede langsomt banen op for det dansable dancehall-track, som flød over i upbeat funk, der kunne glæde enhver poppige og ditto dreng. Luftige blæsere og caribiske undertoner i selskab med tonstung bas på numre som ’Sleep Sound’ , ’SeeSaw’ og ikke mindst ’Gosh’ startede en stammedans foran Apollo, der syntes forvandlet til en udendørs, neonoplyst klub i den omfavnende tropenat.

’The Rest Is Noise’ var både til hjertet og reptilhjernen, men manifesterede sig mestendels i bentøjet, der ikke kunne stå stille. Som dj er Jamie xx skridsikker, men numrene var ikke bare hovedløs playback, men afveg fra studieindspilningerne som et halvanden times langt dansenummer uden stop.

Skulle koncerten have haft det ekstra nøk opad, kunne man dog godt have ønsket sig en gæsteoptræden fra en eller flere af Jamie xx’s vokalister på ’In Colour’. Det er ønsketænkning, men Romy, Young Thug, Oliver Sim eller endda artistens egen stemme i en live-version (vi fik den i samplet udgave på den melankolske ’Stranger In a Room’) ville have givet et organisk modspil og løftet det hele.

På den anden side argumenterede Jamie ret overbevisende for, at han var nattens konge, der ikke på noget tidspunkt mistede fæstet om sit publikum, der prøvede at forhindre festens og festivalens slutning.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Jamie xx. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af