Kendrick Lamar – vandt på energien

Kendrick Lamar – vandt på energien

For nøjagtig to år siden Roskilde-debuterede Kendrick Lamar på Arena. Dengang var det som hiphoppens næste store navn, der viste sig som et unikt talent, men også en lidt uerfaren performer. Fredag aften vendte Kendrick tilbage til Roskilde. Denne gang til Orange Scene som den ubestridte konge af hiphop.

De seneste to års hæsblæsende udvikling kunne ses, og King Kendrick gik på scenen med en imponerende selvsikkerhed: Udadvendt og med et ekstatisk publikum i et jerngreb fra de første indledende toner på ’Money Trees’.

Faktisk var han næsten for udadvendt: Hans energi var forførende, men gik også udover hans ellers umenneskelige evner som rapper. Igen og igen hævede han stemmen for at matche publikums begejstring, men han rappede afgjort bedst, når han lænede sig tilbage og lod sit fantastiske flow få luft som på ’Sing About Me’ og ’A.D.H.D.’.

Den opkørte stemning blev intensiveret af Kendricks band, der lidt overraskende ikke gav den spændstige G-funk ekstra elastik, men i stedet tilførte numrene en hård og rocket kant. Det fungerede momentvis glimrende, som på den tordnende version af ’m.A.A.d city’, og det gav numrene en mere primitiv og dyrisk kraft, der hjalp dem udover den store scene. Rent musikalsk var der dog stadig noget overladt til fantasien, og det hjalp ikke, at Kendricks eminente sans for fængende omkvæd druknede lidt i beslutningen om at levere mange af dem som båndede optagelser.

På forhånd var et af de store spørgsmål, hvordan de snørklede og tæt sammenvævede numre fra det få måneder gamle mesterværk ’To Pimp a Butterfly’ ville fungere live. Det spørgsmål fik lidt opsigtsvækkende lov til at blive hængende i luften igennem de første to tredjedele af koncerten, som Kendrick dedikerede til de mere ligefremme, men ligeså fremragende numre fra ’good kid, m.A.A.d. city’.

Da Kendrick omsider først åbnede for ’i’ og siden ’King Kunta’ var det dog som om, at forholdet mellem funk og folkefest endelig faldt i hak. På det tidspunkt havde Kendrick for længst forført Orange Scene med sin energi, charme og sit fantastiske katalog. Det var rigeligt til at skabe en fest.

Se hele vores omfattende dækning af Roskilde Festival HER.

Kendrick Lamar. Koncert. Roskilde Festival, Orange Scene.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af