CPH:DOX annoncerer koncerter med Deerhunter, Godspeed You! Black Emperor og Atlas Sound

CPH:DOX annoncerer koncerter med Deerhunter, Godspeed You! Black Emperor og Atlas Sound
Deerhunter.

Når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX sparkes i gang til november bliver det med besøg fra store internationale kunstnere. Festivalen har tradition for events, hvor musik, film og andre kunstarter kombineres i løbet af en aften, og i år er ingen undtagelse. Senest kunne vi berette, at den tidligere Sonic Youth-guitarist Thurston Moore giver koncert med sin nye gruppe, The Thurston Moore Band. Det sker i kombination med visning af kortfilm, han selv kuraterer.

Nye koncertannonceringer tæller i dag de amerikanske rockgrupper Deerhunter og Atlas Sound, der spiller på Store Vega. Ligeledes er den canadiske postrock-gruppe Godspeed You! Black Emperor sat på programmet til en koncert i Den Grå Hal.

Deerhunter har netop offentliggjort deres syvende album, ’Fading Frontier’, der er sat til at udkomme 16. oktober. Vega-koncerten den 19. november kommer derfor sandsynligvis til at byde på nye sange, og som opvarmning spiller Atlas Sound, der er Deerhunter-frontmanden Bradford Cox’ eksperimenterende sideprojekt. En komplementerende visuel overraskelse til aftenens koncert vil blive annonceret senere hen. ’Snakeskin’, der er første sang fra ’Fading Frontier’, kan høres nedenfor.

Ni mand store Godspeed You! Black Emperor har gennem årenes løb skaffet sig et dedikeret følge. Gruppen, der har taget deres navn fra en japansk dokumentarfilm fra 1976, debuterede i 1998 og holdt en længere pause fra 2003 til 2010, hvor de tog på turné igen. I år udkom deres femte album, ’Asunder, Sweet and Other Distress’. Den 2. november har man mulighed for først at se den japanske dokumentar og derefter høre bandet fremføre deres eksperimentelle og storladne greb om postrocken. Billetterne sælges separat. Gruppens seneste koncert i Danmark var for to år siden i Tivolis Koncertsal.

CPH:DOX finder sted den 5.-15. november og præsenterer over 200 dokumentarfilm fra hele verden foruden fester, events, debatter og koncerter. Af andre musikalske indslag kan man finde den amerikanske jazz-saxofonist Matana Roberts og den danske sampling-gruppe Den Sorte Skole, der giver ikke mindre end tre eksklusive koncerter i samarbejde med Dark Matters.

Deerhunter (US) + Atlas Sound (US)
19. november
Store Vega, København
Billetpris: 250 kr.

Godspeed You! Black Emperor (CA)
2. november
Den Grå Hal, København
Billetpris: 300 kr.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af