Future Islands på Smukfest – Samuel T. Herring gav den som en danser i ‘Magic Mike’

Future Islands på Smukfest – Samuel T. Herring gav den som en danser i ‘Magic Mike’
Foto: Arkiv: Marcus Andreassen/Soundvenue

Selv om Future Islands var fløjet direkte ind fra Baltimore med en mellemlanding i London klokken fire om morgenen, og derfor må have været overordentligt jetlaggede, var det en veloplagt Samuel T. Herring, der med band tog imod publikum foran Skanderborgs smukke bøgescener.

Indiepop-fænomenet har netop for få dage siden rundet – og fejret – deres liveshow nummer 1.000, så det oplagte spørgsmål at stille var måske, om metaltrætheden efterhånden var begyndt at melde sig i den evigt omfartende kvartet. Heldigvis var Herring sin velkendte, omvandrende inkarnation af sjælfyldt growl, groovende krop og ditto gestik, og bandet selvfølgelig i vanligt velturneret form – selv om det retfærdigvis må siges, at den ikoniske frontmand mere eller mindre bevæger sig for alle fire medlemmer.

Med en statur som et mindre køleskab, vigende hårgrænse og et outfit bestående af en brunt-i-brunt-mønstret silkeskjorte stoppet ned i pæne, anonyme jeans, ligner han ikke din prototypiske rockstjerne. Indtil han altså begynder at bevæge sig, for hans intense blik, sans for de teatralske fagter og bundcharmerende dansemoves, der er som sakset ud af den seneste ’Magic Mike’-film, kan tilsammen afvæbne selv den største skeptiker. Herring moslede tilmed helt ydmygt og ubesværet selv sine scenemonitors helt på plads i den cirkelformation, som Smukfests stagehands ikke havde formået at bygge til ham!

Og at dømme efter det i starten magre fremmøde, som hurtigt blev spædet op med flere nytilkommere, fungerede hans smægtende og ultra-karismatiske interaktion med sit publikum til UG. Netop en koncert på et så atypisk venue, som Smukfest med sin ellers durk modsatrettede musikprofil er, må skabe mange nye disciple i Future Islands’ kirke for hvidvinsmarineret synthpop.

Kun et par lidt halvflade skæringer i form af ‘Doves’ og den ellers i live-sammenhæng sjældne fugl ‘Haunted By You’ truede med at afspore det kærlige godstog af livsenskloge prædikener, som Herring lod øse ud over et velvilligt publikum. Og når de to lå dør om dør i setlisten med mesterstykker som ‘A Dream of You and Me’, den supercatchy ‘Balance’ samt gnistrende leveringer af balladerne ‘A Song for Our Grandfathers’ og den eksplosive ‘Fall From Grace’, så var kompensationen mere end rigelig.

Det var i det hele taget svært at være andet end tilfreds med det næsten 80 minutter lange sæt, Future Islands her præsterede. Man kunne fint unde Herring at luske ud og hoppe i en anden skjorte end den, der efterfølgende var gennemblødt i en grad, så man skulle tro, at den havde huset et saunaelement skruet op til 11. Han var i både sjæl og ikke mindst krop i ét med musikken, og den indstilling smitter – som bare fanden endda.

Læs anmeldelse: Beck var stikflammeskarp på Smukfest

Future Islands. Koncert. Smukfest.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af