Mød Kacy Hill: American Apparel-modellen, der er blevet Kanye Wests nye stjerneskud

Mød Kacy Hill: American Apparel-modellen, der er blevet Kanye Wests nye stjerneskud

Vejen til det gode selskab kan nogle gange være uransagelig, og for amerikanske Kacy Hill startede eventyret med en tjans som backup-danser på Kanye Wests ‘Yeezus’-turné. Kort efter blev den tidligere American Apparel-model signet til Kanyes G.O.O.D. Music-pladeselskab, og man kan mærke, at den rødhårede sangerindes mørk-melankolske electropop nu for alvor er ved at blive rullet ud.

Et par måneder før december-indlemmelsen i G.O.O.D. havde Hill dog udgivet sin debutsingle ‘Experience’: En forførende, sart fremført r’n’b-ballade med ekstra fokus på de elektroniske elementer. Lidt som en mindre konfronterende FKA Twigs. Rygter går dog på, at singlen blev udgivet allerede i december 2013, men som det er i popindustrien lever mange kunstnere og sange under radaren, indtil de bliver opdaget af nogen, der kan give skubbet.

Hill er selv musiker og spiller flere instrumenter, og ‘Experience’ blev til i samarbejde med vennen og produceren Jaylien Wesley, som dog siden er blevet skiftet ud med lidt mere prominente medspillere. På Instagram hænger hun ud bag dj-pulten med Benny Blanco og Cashmere Cat, mens det virker som om, at hun er hårdt i studiet med svenske Oskar Sikow, der udover at producere popsingler for andre kunstnere også udgør en fjerdedel af Kate Boy, hvis dystre synthlyd umiddelbart lægger fint i forlængelse af det univers, der indtil nu omringer Kacy Hill.  

Et billede slået op af Kacy Hill (@thekacy) den


Her i studiet med Oskar Sikow.

Et billede slået op af Kacy Hill (@thekacy) den

 

Spol tiden frem til denne weekend og der sker for alvor ting og sager i Kacy Hill-land. Hun er krediteret som sangskriver på ‘90210’ fra Travi$ Scotts nye ‘Rodeo’-album (Scott er også tilknyttet G.O.O.D. Music) og udgav i forlængelse sin anden single ‘Foreign Fields’, der er produceret af britiske Jack Garratt, som blandt andet var forbi NorthSide i sommers.

Garratt var i forvejen kendt for sin James Blake-klingende, soulindsvøbte og pianofyldte synthpop, og det er samme væg-til-væg-tæppe af bas, håndklap og drømmende synths, som ligger under Hills ret så fine vokal, der (igen) som FKA Twigs bevæger sig i et bølget landskab, der veksler mellem stilhed og mere intense passager.

Der er i øjeblikket ingen info om et debutalbum eller mere fra Hill, men hun er uden tvivl et interessant kort i Kanyes G.O.O.D. Music-slæng, der indtil hendes ankomst i 2014 hovedsageligt bestod af rappere og mere klassiske soul- og r’n’b-artister.

Og så er Kanye altså konstant ude med talentriven: Siden Hill er Chicago-sangeren Holt også kommet indenfor i folden og startede samarbejdet med et cover af Kavinskys ‘Drive’-hit ‘Nightcall’. Men han er en helt anden historie…

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af