Guide til Kulturnatten: 10 stærke musikoplevelser

Oplev blandt andet Jacob Bellens, Emma Acs, Per Vers og silent disco med Unkwon til Kulturnatten den 9. oktober.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jacob Bellens i Nikolaj Kunsthal
Vil man på Kulturnatten høre en af de mest prominente musikere fra den alternative ende af den danske musikscene, så kan man tage forbi Nikolaj Kunsthal, hvor Jakob Bellens, kendt fra I Got You On Tape, Murder, sit soloprojekt i eget navn og senest Goblins, giver koncert i kunsthallens kirkerum. Det bliver en sjælden mulighed for at høre den velkendte stemme i en anderledes sammenhæng. 

Jacob Bellens
Fredag den 9. oktober, kl. 21.00
Nikolaj Kunsthal
Læs mere om arrangementet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Internationalt besøg på Hovedbiblioteket
Med den helt nye ’Half Free’ har Meghan Remy, kvinden bag U.S. Girls, skabt et syret popalbum af karat, og efter adskillige år uden for radaren står hun nu foran gennembruddet. Vil du se en kommende alternativ popstjerne i en intim sammenhæng, sker det på Hovedbiblioteket. Forinden kan man også høre den altid legesyge og velspillende trio Ibrahim Electric, hvis musik stikker i retning af jazz, rock, afrobeat, soul og surf. De har desuden bebudet, at et par gæster slutter sig til dem på scenen.

U.S. Girls
Fredag den 9. oktober
Københavns Hovedbibliotek
Læs mere om U.S. Girls HER, Ibrahim Electric HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Silent disco med Unkwon
Publikum får trådløse høretelefoner på, og så fester man ellers uden at forstyrre nogen som helst – selv om det selvfølgelig også er lidt svært at tale sammen. Musikken og dansen er i fokus, når konceptet silent disco folder sig ud. Aftenens soundtrack leveres af Unkwon, også kendt som Dixone og en tredjedel af AV AV AV.

Performative Smagsprøver: Unkwon – silent disco
Fredag den 9. oktober, kl. 22.00
2200Kultur
Læs mere om arrangementet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emma Acs og Secret Life på Københavns Museum
Med den nyudkomne og fine ’Give in to Whatever’ giver Emma Acs med sit band The Inbred Family nok et varieret og kalejdoskopisk rockende sæt i Københavns Museums festsal. Inden kan man høre den danske duo Secret Lifes mørke pop. Det er sidste aften, der er åbent i palæet på Vesterbro, da museet efterfølgende flytter til Stormgade.

Emma Acs + Secret Life
Fredag den 9. oktober, kl. 20.30 og 22.00
Københavns Museum
Læs mere om Emma Acs-koncerten HER, Secret Life-koncerten HER 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Eivør i Nordisk Ministerråd
Den færøske singer/songwriter Eivør har en lang række udgivelser bag sig, senest de to søsteralbum ’Slør’ og ’Bridges’ fra i år. Sidstnævnte titel kan henvise til broer mellem lande såvel som mellem mennesker, så passende spiller hun sine varierede folksange hos Nordisk Ministerråd.

Eivør
Fredag den 9. oktober, kl. 20.15
Nordisk Ministerråd
Læs mere om arrangementet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Per Vers på slap line
Ordkunstneren Per Vers optræder hele to gange på Kulturnatten. Den garvede rapper, entertainer og foredragsholder har gjort det til et livsprojekt at udfolde sig på flydende rim i det danske sprog, og mon ikke der både bliver spillet et par numre og freestylet fredag aften hos Realdania.

Per Vers
Fredag den 9. oktober, kl. 20.30 og 22.30
Realdania
Læs mere om arrangementet HER, hele Realdanias program HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Elektroniske koncerter på Overgaden
Overgaden, et udstillingssted for samtidskunst, inviterer indenfor til hele tre forskellige elektroniske koncerter, der stikker i retning af både industrial, Detroit-techno og synth-improvisationer. Det drejer sig om Posh Isolation-navnet Internazionale, Assembler med den eksperimenterende Claus Haxholm bag og synthduoen Anden Enhed. Endvidere byder Overgaden også på kulinarisk kreativitet.

Kulturnatten på Overgaden
Fredag den 9. oktober, musikprogram starter 18.15
Overgaden – institut for samtidskunst
Læs mere om arrangementet HER

 Pladevennerne
Dj-kollektiv i Kunsthal Charlottenborg
Der foregår forskellige arrangementer i Kunsthal Charlottenborg, men rent musikalsk foregår det i nedre-foyer, hvor dj-kollektivet Pladevennerne står i fælles flok bag pulten fra kl. 18.00-00.00. Brug det som soundtrack til din aftensmad eller kom sent på aftenen, hvor der måske ligefrem går lidt fest i den.

Pladevennerne
Fredag den 9. oktober, 18.00-00.00
Kunsthal Charlottenborg
Læs mere om arrangementet HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kulturnat i DR Byen
DR Byen byder på et hav af arrangementet på Kulturnatten – du kan besøge vejret, radioavisen, arkivet, men også få et indblik i, hvordan det er at lave radio med et direkte live-kig ind i, hvordan det foregår, når Pelle Peter og Nicholas Kawamura sender ‘Lågsus’ på P3. Mød også popleksikonet Henrik Milling, der i tre små forelæsninger fortæller anekdoter fra popmusikkens historie i Koncerthusets restaurant. Og meget, meget mere

Danmarks Radio indefra
Fredag den 9. oktober
DR Byen
Læs mere om de forskellige arrangementer i overblikket HER

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Elektronisk musik i Brorsons Kirken
Det er efterhånden en fast Kulturnatten-tradition, at der inviteres til Churchill – elektronisk musik i Brorsons Kirken. Kunstnerkollektivet Obscura står for de visuelle rammer, mens pladespillerne indtages af Sus Gunver, Cristian Vogel, Internazionale og Vektormusik.

Churchill
Fredag den 9. oktober, 20.00
Brorsons Kirken
Læs mere om arrangementet HER

Læs også: Emma Acs, Grimes og The Minds of 99: Disse 13 album skal du høre i oktober

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af