Usher og Nas bag konfronterende, interaktiv video om politivold

Det er efterhånden nogle år siden, at Usher rigtigt har været i vælten, men han er nu ude med en ny sang kaldet ‘Chains’, der gæstes af Nas (som heller ikke har gjort meget væsen af sig de senere år) og den relativt ukendte Bibi Bourelly, der dog har meritterne i orden efter hun var med til at skrive Rihannas megahit ‘Bitch Better Have My Money’.

Med ‘Chains’ melder de nævnte navne sig ind i kampen mod den politibrutalitet, diskrimination og racisme, som sorte stadig oplever i dagens USA, og som har kostet adskillige liv de senere år. Det har vist sig i musikken, hvor det har været et tilbagevendende emne, især inden for hiphoppen, hvor eksempelvis kanoner som Run the Jewels og Kendrick Lamar har tematiseret det i deres musikvideoer.

RTJ og Kendricks videoer er dog ikke at sammenligne med den konfronterende, interaktive video til ‘Chains’, der tager det tunge og alvorlige emne op på opsigtsvækkende facon. Med den indledende tekst »while racial injustice keeps killing, society keeps looking away« ser man i videoen billeder af ofre for politibrutaliteten med beskrivelser af de enkelte episoder og den meningsløse vold. Ens webcam benyttes til ansigtsgenkendelse og sikrer, at man ikke kigger væk – gør man det, stopper sangen og videoen.

Sangen er i sig selv også værd at lægge mærke til, da den er lige så politisk ladet som videoen. »We’re still in chains«, synger Usher, og Nas proklamerer i sit vers, at »revolution is coming«. Hør, se og bliv konfronteret via Tidal forneden.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af