Beach House udfordrede et rastløst publikum i Store Vega

Beach House udfordrede et rastløst publikum i Store Vega
Foto: Marcus Andreassen

»Are you having a good night, ladies«” spurgte forsanger Victoria Legrand på et tidspunkt i Store Vega fredag aften. Og det havde publikum, af begge køn, i den grad. En lidt for god en af slagsen fristes man til at sige. For der var en slags fredagsfeber og fadøls-induceret rastløshed i luften, som i hvert fald de første 45 minutter skurrede lidt i mod det lydbillede, som Beach House præsenterede. Masser af pludren særligt bagerst i salen trak en smule poesi ud af et ellers fantastisk nummer som ’Walk In the Park’ med de karakteristiske metronome-trommer og storladne schwung.

Dog var det som om, at Beach House som aftenen skred frem fik vendt energien i publikum til noget positivt, mens de byggede flere muskler på musikken og udfordrede den smukke, men også polerede grundstemning, som de fleste kender amerikanerne for.

Særligt på ’10 Mile Stereo’ fra gennembrudsalbummet ’Teen Dream’ tog den fire mand høje livekonstellation pludselig et befriende ryk, og trommerne eskalerede, mens den fine stjernehimmel på bagtæppet skiftede karakter og i takt med musikken blinkede løs. Sammen med Legrands vokal satte trommerne lydmanden på prøve, når de åbnede op, og med diskante hug til øregangene var det slut med drømmepopdvalen.

Med hele to nye album i bagagen var der masser af nyt materiale at tage af, og mod slutningen fik vi så går æren af den første liveopførsel af ’Somewhere Tonight’ fra ’Thank Your Lucky Stars’. Til stor jubel dukkede bandet op til ekstranumre, som lidt drillende bestod af tre albumtracks fra de tidlige album – et passende, uforudsigeligt punktum.

Læs interview: Beach House: »Vi foretrækker at blive på jorden«

Beach House. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af