CPH:DOX: Syv hurtige filmanbefalinger fra musikredaktionen

CPH:DOX: Syv hurtige filmanbefalinger fra musikredaktionen

CPH:DOX har endnu en gang sammensat et bredt og mangfoldigt program, der udover at inkludere en lang række anbefalelsesværdige koncerter selvfølgelig også byder på spændende musikfilm. Her på musikredaktionen har vi samlet et hurtigt overblik over vores største anbefalinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ‘Born to Lose’

Uffe Lorenzen, for nogle bedre kendt under kunstnernavnet Lorenzo Woodrose eller kælenavnet Guf, har i en længere årrække været en fast bestanddel af dansk rockundergrund som frontmand og guitarist i Baby Woodrose og Spids Nøgenhat. Palle Demant har fulgt ham igennem flere år, og filmen følger Lorenzo som han går fra at være et undergrundsklenodie til at få noget, der ligner et folkeligt gennembrud med Spids Nøgenhat.

Læs mere om visninger HER og kom til visning plus solokoncert HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Blur: New World Towers’

Blur-dokumentaren får intet mindre end verdenspremiere på CPH:DOX. Den følger bandet i tiden op til og under indspilningerne af gendannelsesalbummet ’Magic Whip’ og skildrer dynamikken mellem bandets to katalysatorer, sanger Damon Albarn og guitarist Graham Coxon.

Læs mere om visninger HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ‘Breaking a Monster’

Hvad sker der, når tre 11-årige afroamerikanske drenge i et metalband bliver spottet af en aldrende manager og tidligere Disney-producer og pludselig skal underskrive millionkontrakter og varme op for Guns N’ Roses? Kameraet er en flue på væggen, når drengene skal lære at sige fra og træffe svære beslutninger.

Læs mere om visninger HER.

Cool_Cats

 

4. ’Cool Cats’

To af jazzens legendariske tenorsaxofonister, Ben Webster og Dexter Gordon, gjorde i 60’erne København til deres adopterede hjemby. Det var et frirum for hjemlandets sociale problemer og racediskrimination, og deres tilstedeværelse førte (ud over en række livealbum optaget på Jazzhus Montmartre) til, at København blev en europæisk jazzhovedstad. Filmen indeholder klip fra Websters egne optagelser fra København i perioden.

Læs mere om visninger HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ‘Imagine Waking Up Tomorrow and All Music Has Disappeared’

Om man opfatter slutningen på Stefan Schwieterts film som et gigantisk klimaks eller antiklimaks, er en smagssag, men ekstrem er den. Bill Drummond fra provopopbandet The KLF (der blandt andet blev berygtet for at brænde en million pund af) forsøger at gentænke musikken ved at rejse landet rundt og optage utrænede stemmer. Og det ender med… ja, det skal opleves.

Læs mere om visninger HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Theory of Obscurity: A Film About the Residents’

The Residents er som intet andet band i verdenshistorien: De er lige så meget et kunstkollektiv som en musikgruppe, og de har siden 1969 udgivet over 60 album og adskillige multimedieprojekter. I al den tid har de formået at holde sig anonyme bag kæmpemasker, der forestiller øjne. Der er gennem årene blevet sået tvivl om hvorvidt det er de samme personer, der har udgjort medlemmerne ligesom konspirationsteoretikere har påstået, at det i virkeligheden er The Beatles, der gemmer sig bag maskerne.

Læs mere om visninger HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’They Will Have to Kill Us First’

Visse mennesker spiller ikke bare musik for sjov. De gør det med livet som indsats. Det er emnet for denne film om eksilmusikere i Mali, der har været i politisk opbrud efter Al-Qaedas indtog i 2012. Her holder folk som Khaira Arby og Songhoy Blues fra Africa Express-musikkollektivet fast i musikken for at holde fast i livet.

Læs mere om visninger HER.

Læs også: Filmredaktionen anbefaler: Her er filmene, du ikke må misse på årets store CPH:DOX-festival

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af