Heftig pakkeløsning: ‘Indtil nu’ er Raske Penges dancehall-svendestykke

Heftig pakkeløsning: ‘Indtil nu’ er Raske Penges dancehall-svendestykke

Raske Penge er en af de mest betydningsfulde skikkelser på den danske reggae- og dancehall-scene gennem tiden, og derfor er det også på høje tid, at han udgiver noget, der minder om et album. Det gør han så med den 24-numre store, delvist tilbageskuende mastodontudgivelse ’Indtil nu’, hvoraf den første tredjedel består af nye tracks. Den intelligente lyrik er farlig og dyb som altid, mens den slagskraftige digitale dancehall i momenter når nye, hidtil uhørte højder.

På det tekstmæssige plan findes der få i det urbane danske musiklandskab, der som Raske Penge på samme tid formår at være finurlig og humoristisk, mens han spidder magthaverne og sædernes generelle forfald.

»Man må glemme lidt af det, som man har lært / hvis man vil prøve at lære lidt af det, som man har glemt / måske det viser sig, det alligevel ikke er så svært / at stoppe med at stole blindt på alt, man har bestemt«, rappes der på ’Hvem ved?’.

Raske Penge prædiker aldrig, og han har budskaber, der fungerer i både børne- og voksenhøjde , selv om der er ingen tvivl om, at jo længere ude på den politiske venstrefløj, man definerer sig selv, jo mere kan man relatere til manden.

Derfor er det så godt, at hovedpersonen forstår at mænge sig med nogle af landets ypperste producere. For selv om man ikke er gjort af et revolutionært stof eller tænder op for joints med cannabis, så er numre som ’Ik stol på dem’ og ’Blæst igen’ så sprængfarlige, at man har svært ved ikke at storme ud på gaden med molotov-cocktails i hænderne og en spliff i kæften.

Når Benny Jamz vil, kan han skrue et øjeblikkeligt vanedannende og supermelodiøst digital dancehall-track sammen, og gid der var flere, der ville hive fat i 2000F og få ham til at genoplive den tyve år gamle, bastunge britiske jungle. På ’Gorilla’ skruer Klumben et møgbeskidt dubbet track sammen, der stepper derudaf så nakken næsten går af led, og ligeså gør TopGunn og Maffi på hver deres bidrag. Kun pladens første par tracks med Reza og Benny Jamz’ signaturproduktioner rammer en smule skævt i forhold til Raske Penge-universet.

Når de otte skæringer så bliver fulgt op af 16 yderligere numre, hvoriblandt ’Bor her’, ’Rundt’, ’Faxe Kondi’, ’Intelligent’ og ’Mandsling’ hører til blandt de bedste danske dancehall-tracks nogensinde, så er det altså en heftig pakkeløsning, Raske Penge endelig har valgt at samle sammen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Raske Penge. 'Indtil nu'. Album. Raske Plader.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af