Successtimen fortsætter: Adele sætter (endnu en) ny rekord med vanvittige salgstal

Successtimen fortsætter: Adele sætter (endnu en) ny rekord med vanvittige salgstal

Der kan efterhånden ikke herske tvivl om, at Adele med ’25’ har gjort et overmåde succesfuldt comeback. Med førstesinglen ‘Hello’ lagde hun ud med at sætte både Youtube- og download-rekorder – og nu fortsætter rekordfesten for fulde gardiner og festfyrværkeri.

Ifølge Nielsen-statistikker over musiksalg har ’25’ solgt intet mindre end 3,38 millioner eksemplarer i sin udgivelsesuge alene. Dette er det højest registrerede salgstal i USA nogensinde – eller i hvert fald siden Nielsen begyndte deres tællevirke i 1991.

Med rekorden overtager Adele salgstronen fra gode, gamle N*SYNC, der i sin første uge kunne prale med at have solgt 2,42 millioner eksemplarer af ‘No Strings Attached’. Den imponerende premiereuge-rekord toppes desuden med en årsrekord: ’25’ har nemlig på en enkelt uge formået at blive det bedst solgte album i USA i hele 2015 – hvormed Swiftens ‘1989’ med sine 1,8 millioner eksemplarer må se sig slået (big time).

Medvirkende til de svimlende salgstal er ganske givet det faktum, at ’25’ endnu ikke har indtaget alle streamingfladerne endnu. Foreløbig er albummet tilgængeligt på radio-streamingtjenesten Pandora (hvilket vi danskere desværre ikke får en fløjtende fis ud af), og derudover udelukkende som fysisk plade og betalingsdownload via iTunes.

Man kunne have frygtet, at den koncertaktuelle sangfugls dristige udgivelses-move skulle få de ulovlige downloads af albummet til at brage igennem. Men heldigvis lader det til, at Adeles hitsikkerhed overtrumfer fanbasens ulovlige tendenser – ifølge Musixmatch er der i hvert fald foretaget dobbelt så mange søgninger på sangteksterne til ’25’ end til ‘Adele 25 torrent’.

Læs også: Se Adele, Fallon og The Roots spille ‘Hello’ på legetøjsinstrumenter

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af