Tame Impala: Dårlig lyd ødelagde ikke kalejdoskopisk totaloplevelse

Tame Impala: Dårlig lyd ødelagde ikke kalejdoskopisk totaloplevelse

Det er altid ærgerligt at skulle bruge plads i en anmeldelse på at beskrive dårlig lyd. Men når et band med et så defineret udtryk som Tame Impala placeres i en sal, som ikke yder musikkens nuancer retfærdighed, er det utvivlsomt noget, som påvirker helhedsindtrykket. Uagtet bandets veloplagthed og publikums åbenlyse tilkendegivelse er det altså en faktor, som også skal spille.

Det var ellers ret paradoksalt, for elementerne fra pladerne var nærmest overført 1:1. De centrifugerende phaser-effekter i ‘Let It Happen’ og ‘The Moment’ forplantede sig i salen, men både Kevin Parkers vokal og guitar rungede desværre hult og pløredes til i det samlede output.

Nuvel, disse knap så optimale rammer var heldigvis ikke en afgørende faktor for en bevægende koncertoplevelse med et veloplagt band. Tre stærke album i turnékufferten har positioneret Parker of co. i en begunstiget situation, hvor de kan sammensætte en setliste, som imødekommer alle facetter af det emotionelle barometer.

Kæresteparrene kunne lade sig rive med af de energiske ‘Elephant’ og ‘Feels Like We Only Go Backwards’, og dem med sår på sjælen kunne få frit løb for tårekanalerne i de emotionelt prægnante ‘Yes, I’m Changing’ og ‘Eventually’. Sange, der understregede Parker som en sangskriver af høj karat, men også som en vokalist med begrænsninger i live-sammenhæng. Hans pitch sad ikke altid i skabet, når han gav sig i kast med de højstemte falsettoner.

Til gengæld var de crowd pleasende kanoner kørt i stilling – bogstaveligt talt. Indtil flere gange blev der skudt konfetti udover det begejstrede publikum, som labbede det lidt for lette trick i sig. Men det fungerede, og det var evident, at den australske neopsych-smed og hans ensemble fik en uforbeholden kærlighed at føle, hvilket smittede af på deres indsats.

Det skæmmede lydbillede til trods var det således et band i højt humør med en imødekommende attitude og en yderst veltilrettelagt setliste, der indtog Frederiksberg onsdag aften. Man kan troligt glæde sig til Tame Impalas tilbagekomst på disse breddegrader til sommer, hvor de, vurderet på dagsformen, vil levere en kalejdoskopisk totaloplevelse på Roskilde Festival.

Læs også: Årets bedste sange, 2015: Tame Impalas ‘Let It Happen’ på førstepladsen

Tame Impala. Koncert. Falconer Salen. Setliste IntroLet It HappenMind MischiefWhy Won't They Talk To Me?It Is Not Meant To BeThe MomentElephantYes, I'm ChangingThe Less I Know, The BetterEventuallyAlter EgoOscillyWhy Won't You Make Up Your Mind?Apocalypse DreamsFeels Like We Only Go BackwardsNew Person, Same Old Mistakes
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af