Beyoncé taler ud om bl.a. feminisme og ‘Formation’ i nyt interview med Elle

Beyoncé taler ud om bl.a. feminisme og ‘Formation’ i nyt interview med Elle

»Hvis din søn kan gøre det, skal din datter være i stand til det samme«.

Adspurgt om forholdet mellem feminisme og sin musik, giver Beyoncé svar på tiltale i et nyt interview med Elle. Her fortæller hun blandt andet om sit nye sportstøjmærke Ivy Park, mens der også bliver uddelt sjældne citater om alt fra den seneste tids ‘Formation’-kontroverser til en status quo på den uafhængige business-kvinde i 2016 – alle svar leveres naturligvis med sædvanlig Beyoncé-swung.

Hendes tanker om forholdet mellem feminisme og femininitet:

»At vælge at være en feminist har intet at gøre med at være feminin – eller for den sags skyld, din maskulinitet. Vi er ikke alle den samme ting. Alle der tror på lige rettigheder for mænd og kvinder taler ikke ens, klæder sig ikke ens og tænker ikke ens. Hvis en mand kan gøre det, skal en kvinde også kunne. Det er helt enkelt«.

»Nogle af de ting, vi lærer vores døtre – at tillade dem at udtrykke deres følelser, smerte og sårbarhed – vi er nødt til at tillade og støtte vores mænd og drenge i at gøre det samme«.

Om formningstiden i Destiny’s Child:

»Jeg opdagede nok min styrke efter det første Destiny’s Child-album. Pladeselskabet troede ikke rigtigt, vi var popstjerner. De undervurderede os, og derfor tillod de, at vi skrev vores egne sange og var inde over vores egne videoer. Det endte op med at være den bedste der er sket, da jeg her blev en rigtig artist og selv tog styringen«.

»Vi havde vores egen vision, mens der ikke rigtig var nogle, der gad spørge ind til hvad den egentlig var. Vi skabte vores egen, og med succesen opdagede jeg, at vi havde styrken til at skabe, uanset hvilken vision vi havde for os selv. Vi behøvede ikke at gå igennem andre sangskrivere eller pladeselskaber for at starte noget – vi havde magten til selv at skabe«.

Videoen til ‘Formation’ endte i modvind, da nogle kritiserede den for at indeholde stærke anti-autoritære budskaber og opfordre til vold mod det amerikanske politi. Adspurgt om kontroverserne skærer Beyoncé igennem: 

»Jeg er en kunstner, og jeg mener, at den mest virkningsfulde kunst som regel opstår i at blive misforstået. Men enhver der opfatter mit budskab som anti-politi tager fuldstændig fejl. Jeg har det største beundring og respekt for politifolk og deres familier, der ofrer sig for at holde os andre sikre«.

»Men lad mig få én ting på det rene: Jeg er imod politibrutalitet og uretfærdighed. Det er to helt forskellige ting. Hvis jeg ikke kan fejre min arv og kultur under ‘Black History Month’ uden at gøre visse personer utilpasse, så var de følelser vist allerede til stede længe inden min video og jeg«.

Du kan læse hele interviewet HER.

Beyoncé har tilsyneladende et nyt album lige om hjørnet, mens hendes kommende verdensturné bringer hende forbi Parken til sommer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af