M.I.A. starter en steppebrand: »Vil Beyoncé eller Kendrick Lamar også sige ‘Muslim Lives Matter’? Eller ‘Syrian Lives Matter’?«

M.I.A. starter en steppebrand: »Vil Beyoncé eller Kendrick Lamar også sige ‘Muslim Lives Matter’? Eller ‘Syrian Lives Matter’?«

M.I.A. har aldrig været bleg for at give sin mening til kende. Hendes midler gennem tiden har dog været ganske forskelligartede – sommetider visuelt overvældende, andre gange betydeligt mere råt for usødet.

Denne gang har M.I.A. dog tilsyneladende været lidt klodset i formidlingen af sit budskab i et nyt interview med The Evening Standard, som netop har ramt nettet og delt vandene. Her udtaler den srilankansk-britiske sangerinde sig om den medieombruste ‘Black Lives Matter’-kampagne:

»Det er interessant, at det problem, du i Amerika er tilladt at tale om, er ‘Black Lives Matter’. Det er ikke noget nyt for mig – det er det, Lauryin Hill sagde i 90’erne eller Public Enemy i 80’erne«.

»Vil Beyoncé eller Kendrick Lamar også sige ‘Muslim Lives Matter’? Eller ‘Syrian Lives Matter’? Eller at et pakistansk barns liv betyder noget? Det er et mere interessant spørgsmål. Og du kan ikke stille spørgsmålet på en sang, der er på Apple, du kan ikke spørge om det på et amerikansk tv-program, du kan ikke oprette tagget på Twitter, og Michelle Obama vil ikke være vild efter dig«.

På baggrund af kommentarerne tog Johnetta Elzie, en af Black Lives Matter-kampagnens organisatorer, ordet: »M.I.A. har ingen anelse om noget« og tilføjede, at »end ikke de lokale nyheder bekymrede sig om Mike Brown«, henvisende til skuddrabet på det 28-årige ‘black life’ i 2014, skriver The Guardian.

Herpå måtte M.I.A. ty til Twitter i forsøget på at rydde op efter kommentaren og de misforståelser, den bragte med sig, med ordene: »Mit spørgsmål var, hvad de tillader dig at stå for på amerikanske platforme i 2016. Det har været spørgsmål nummer 1 for mig« og »A #blacklivesmatter B #muslimlivesmatter. Jeg er ikke muslim. Min kritik handlede ikke om Beyoncé. Det er hvordan du kan sige A uden at sige B lige nu i 2016«.

Se de omtalte tweets herunder.

Læs også: M.I.A. slipper ny genbrugs-banger ‘Rewear It’ – se den flotte H&M-kampagnevideo her

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af