Nyt stort koncertsted i København – Tap1-bagmænd flytter lokaler til Amager

Nyt stort koncertsted i København – Tap1-bagmænd flytter lokaler til Amager
Foto: Tap1

Efter at have lagt hus til koncerter med blandt andre Frank Ocean, Disclosure, The Black Keys og Lana Del Ray mistede København i sidste uge en vigtig spiller i udbuddet af koncertsteder, da Tap1 efter syv års tro tjeneste lukkede ned for den gamle tappehal. Nu er der dog gode nyheder fra holdet bag, som har fundet nye lokaler på Amager til at fortsætte driften.

De nye koncertomgivelser får beliggenhed ude nær Kløvermarken og kommer til at kunne rumme ca. 5.000 publikummer – et antal der ligger nær Tap1’s forhenværende rummelighed på ca. 6.000.

»Vi vil gerne hermed bekræfte, at Tap1 er på vej mod Amager, nærmere de gamle spritfabrikker. Det er dog ikke korrekt, at Tap1 har købt den 60.000 m2 store grund. Det har derimod Øens Invest, Jan Elving som Tap1 er nået til enighed med i en langsigtet aftale om drift af en af de gamle bygninger på området. Sammen har Tap1 & Øens Invest, Jan Elving gennem længere tid været i dialog med Københavns kommune. På kommunen er der bred opbakning til projektet og det tegner positivt for det fremtidige Tap1«, skriver spillestedet på deres Facebook-side og uddyber med, at de håber at slå dørene op omkring årsskifter.

Nyheden om det nye spillested er en velkommen en af slagsen, da sidste uges lukning skabte et stort hul i udbuddet af koncertscener til mellemstore navne. Store Vega har kapacitet til ca. 1.500 publikummer, og der er herfra langt op til Forums kapacitet på 10.000. I mellem disse to er der så Falconer Salen med plads til ca. 3.000, men den mulighed lukker ned ved årsskiftet, da stedet skal renoveres på ubestemt tid.

Amager kan også se frem til åbningen af den nye Royal Arena i Ørestaden, der også åbner slut 2016 med plads til 15.000 publikummer.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af