Saveus forløste potentialet i Spot Festival-debut

Saveus forløste potentialet i Spot Festival-debut

Hvor mange, der var mødt op for at se giraffen, skal ikke kunne siges. Ikke desto mindre lykkedes det den tidligere X Factor-vinder, Martin Hedegaard, at få samtlige tilskuere i Musikhusets Store Sal til at flyve op af sæderne og hengive sig i kollektiv ekstase.

Den unge musiker var lutter triumferende smil, da han takkede af efter en potent og særdeles overbevisende version af hittet ‘Levitate Me’, hvor han løb rundt i salen for at maksimere sin optræden til et storslået klimaks.

Omgivet af tre væbnere leverede Hedegaard en gennemført professionel optræden, hvor der var pondus i den pompøst orkestrerede pop med dybe synthbas-melodier, piano-stabs og hvad der lød som forvrænget guitar på keyboardet.

Selve koncerten var tilrettelagt, så de blåtonede ballader prægede den første halvdel og de pulserende uptempo-sange dominerede sidste afdeling af sættet. Koncerten åbnede med en afdæmpet piano-sag, hvor Hedegaard demonstrerede det, han allerede gjorde som 15-årig: Hvordan han ubesværet pendulerer sine stemmebånd mellem komplekse fraseringer.

Det var dog ikke blot på vokalsiden, at Saveus imponerende. Musikalsk var der også pay-off. I et andet nummer var sprøde guitar-strums i højsædet, ligesom Hedegaard i et andet nummer selv greb bassen. De tiltag komplementerede glimrende de generelt keyboardbårne sange.

Saveus forløste potentialet og beviste med karisma, crowd control og et soleklart talent som stemningsskabende popsmed og vokalist, at kimen er lagt til en musikkarriere, som rækker langt hinsides førstepladsen i en tv-transmitteret musikkonkurrence. Mere kan man ikke ønske sig af en Spot-debut.

Læs også: De ni bedste koncerter vi så fredag på Spot Festival

SaveUs. Koncert. Store Sal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af