Distortion: Fire højdepunkter fra Vesterbro

Der skete selvsagt tusind ting til gadefesten på Vesterbro – her er fire højdepunkter fra mylderet.
Distortion: Fire højdepunkter fra Vesterbro
Benjamin fra Benal på Gadearmbåndsscenen. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)

1. Benal – Gadearmbåndsscenen

Benjamin havde det varmt. Og med rette, for solen bagte som Ibiza, da Benal tidligt på eftermiddagen indfandt sig under den gigantiske discokugle på Gadearmbåndsscenen midt på Sønder Boulevard (lige ved Kihoskh).

Den storsvedende frontmand var dog i hopla, og ordene kom lige så hurtigt, som perlerne dryppede af hans pande. Benals bastunge og elektronisk funderede hiphop er lavet til den her slags koncerter, og de dybe toner rullede blandt andet under ’Hånd i hånd’, mens Nixen kom på scenen til en bobbende udgave af ’Kniv’.

2. Kill J – uKirke på Litauens Plads

uKirke-scenen var som en oase midt i Distortion-mylderet. Beliggende mellem Sønder Boulevard og Istedgade var Litauens Plads en solskinsramt firkant, hvor menneskemængden var til at overskue og stemningen lidt mere nede på jorden.

Ved 19-tiden gik Kill J på scenen, og selv om lyden ikke var helt i toppen, var der noget specielt ved at høre Julie Aagards teatralske vokaludfoldelser sprede sig over pladsen som en flodbølge. Settet bestod hovedsageligt af sange fra debut-ep’en ’Quasi’, mens singlen ’Cold Stone’ også blev luftet.

Photo-by-Samy-Khabthani-25-759x506
DC – Danni og Carmon. Foto: Samy Khabthani.

3. DC – Droz Daily Steezin-scenen

Der var pakket foran Droz Daily Steezin-scenen på Sønder Boulevard, og varmen gik en tak op, da DC aka Danni og Carmon indtog scenen i selskab af Fouli og OG Harry.

Rullende gunshots galore, folk der rappede med, hver gang man kiggede sig omkring, og et veloplagt hold på scenen, som var kommet for at underholde med bastung gaderap.

Det blev til et kort, intenst set, der blandt andet bestod af Fouli og DC’s ’Vi tales’, DC’s ’Jer’ og Carmons bangende solosingle ’Lige nu’ med OG Harry som gæst.

4. Lulu Rouge – Fat Berri’s Block Party

Fat Berri’s gadefest i Mysundegade havde vendt scenen om, så den ikke længere havde front mod Istedgade. Det gav en hel del mere plads (sidste år var den lukket via indhegning), og så var lyden virkelig forbilledlig god.

Ved 21-tiden stod Lulu Rouge bag pulten, og stemningen var virkelig i top til deres miskmask af et set, det blandede alt fra ’Dansevise’ til ’Sound of Da Police’. Peter Bellis ’Istedgade’ tog også kegler, og så gik der for alvor rav i den, da ’Misirlou’ fra ’Pulp Fiction’-soundtracket gik over i Bjørn Svins ’Mer strøm’. Well done!

Læs også: Rappere i overflod: Se billeder fra Droz Daily Steezins vilde hiphop-fest på Sønder Boulevard

Læs også: Se masser af billeder fra gadefesten på Vesterbro

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af