Lukas Graham på NorthSide: »Mine damer og herrer« gange 30

Lukas Graham på NorthSide: »Mine damer og herrer« gange 30

Det var så sikkert som Amen i kirken, at den unge christianit ville blive modtaget med et ocean af åbne arme og folkets mærkbare kærlighed.

Lukas Graham tog ikke den stormende modtagelse for givet, og med veloplagte udgaver af ‘Ordinary Things’ og ‘Drunk in the Morning’ lagde gruppen fra kaj med klædelige mængder overskud, spilleglæde og publikumskontakt.

En publikumskontakt så vedvarende, at man tog sig i at tælle, hvor mange gange Lukas Forchhammer sagde »mine damer og herrer«. 30 gange blev det til i løbet af de 75 minutter, bandet var på scenen. Det kan man vist kalde en catchphrase.

Momentvis blev Forchhammers joviale hang til anekdoter og fortællinger fra turnélivet dog lidt for anstrengende, som da han sludrede internt med sine musikere om, hvor overvældende det var, da de stod på Wembley foran 85.000 mennesker og lige måtte knibe sig selv i armen.

Men man under Lukas Graham frugterne af den internationale succes, de høster nu, for vi har at gøre med et band, som musikalsk er helt indforståede med hinanden.

Særligt trommeslager Mark ‘Lovestick’ Falgren og Magnus ‘Magnum’ Larsson på bas var flere gange i nærkontakt – blandt andet under ‘Hayo’ og ‘Golden’, hvor bandet fik vokalt visit af Brandon Beal. En gæsteoptræden, som øgede feel-good stemningen foran Blue Stage.

Man kunne heller ikke undgå at blive rørt, når Forchhammer gentagne gange omtalte sin afdøde far. Det stod klart, at musikken er terapi for ham, og det blev vi mindet yderligere om i nærværende versioner af ‘Don’t You Worry ‘Bout Me’ og ‘You’re Not There’.

Det uomgængelige verdenshit ’7 Years’ forenede til slut samtlige tilskuere i rørende kollektivisme og forkyndte eftertrykkeligt Lukas-evangeliet fra 30.000 gjaldende stemmebånd. »Det er ikke hver dag, at vi har æren af et sådant kor. Det skal I fandeme have tak for«, lød den taknemmelige respons fra scenekanten.

Læs anmeldelse: NorthSide: Yeasayers koncert blev reddet af et strømsvigt

Lukas Graham. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af