Opulente Muse i Forum: Når et rumskib i loftet føles helt naturligt

Opulente Muse i Forum: Når et rumskib i loftet føles helt naturligt

De er vel ret beset det eneste band, hvor svævende kugler, et rumskib, hologrammer og en højtidelig intro med politiske statements og ‘Amen’ synes som den største selvfølgelighed.

Muses opulente tendenser har givet dem mange kritikere. Kritikere, som ville have gnedet sig i hænderne af fryd, hvis trioen fra Devon havde jokket i spinaten og lavet et ’Spinal Tap’-moment ved gårsdagens koncert i Forum.

Det gjorde de heldigvis ikke. Publikum bevidnede en totalt kontrolleret opførsel i stadionrock, hvor der blev spillet med musklerne og kørt de helt rigtige tricks i stilling.

Det var et stort setup med en 360 graders roterende scene placeret midt i Forum, hvor Dominic Howard ivrigt gestikulerede med trommestikkerne flankeret af to catwalks til hver side, som Matt Bellamy og Chris Wolstenholme flittigt anvendte.

Og ja, det var prætentiøst og selvsmagende, da koncerten indledtes med den nærmest sakrale ‘Drones’, og Matt Bellamy lirede sin hæsblæsende tapping-teknik af i ‘Reapers’. Men samtidig også vanvittigt effektivt og lige præcis de mekanismer, vi var kommet for at labbe i os.

Derfor virkede det også ejendommeligt, at der skulle gå næsten en time, før koncertgængerne hengav sig fuldkomment til det stort iscenesatte show. En dvask midtuge-stemning hvilede tungt over den gamle sportsarena, og et ellers stort nummer som ‘Bliss’ blev et antiklimaks grundet moderat engagement.

Heldigvis fik Bellamy og co. hanket godt op i hitposen, og en effektiv tretrinsraket i form af ‘Resistance’, ‘Supermassive Black Hole’ og ‘Starlight’ fik tøet salen gevaldigt op og aktiveret de kollektive stemmebånd.

Bemærkes bør også, at bag staffagen og de pompøse tendenser har vi at gøre med en über-tight trio med et pumpende rockhjerte, som levner plads til jams og spontane indslag. Således smeltede både Jimi Hendrix-riffs og Ennio Morricone-mundharmonika naturligt sammen i ‘Supermassive Black Hole’ og ‘Knights of Cydonia’.

Publikums momentvise tilbageholdenhed kan også have sit udspring i, at lyden desværre ikke matchede koncertens visuelt grandiose omfang. Den fortærskede fortælling om Forums auditive udfordringer var fremherskende i går, hvor særligt trommer og bas blev kastet frem og tilbage mellem betonvæggene, ligesom flygelet i ‘Citizen Erased’ blev en noget pløret affære.

Disse faktorer forpurrede heldigvis ikke, at Muse leverede en absolut godkendt koncert. Man under bandet det teknologiske bredformat, som de præsenterer deres medrivende sci-fi-rock i, og det er både befriende og opløftende at opleve et orkester, som kultiverer parolen ‘more is more’ så effektivt.

Læs også: Tre grunde til at både elske og hade Muse

Muse. Koncert. Forum. Setliste DronesPsychoReapersBlissDead InsideCitizen ErasedThe 2nd Law: Isolated SystemThe HandlerResistanceSupermassive Black HolePreludeStarlightMadnessStockholm SyndromeTime is Running OutUprisingThe GlobalistTake a BowMercyKnights of Cydonia
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af