Roskilde-aktuelle Freddie Gibbs beordret udleveret til Østrig efter voldtægssigtelse

Roskilde-aktuelle Freddie Gibbs beordret udleveret til Østrig efter voldtægssigtelse

Freddie Gibbs er løbet ind i en smule retslig modvind takket være de franske myndigheder, der nu skaber røre op til rapperens koncert på Roskilde Festival i næste uge. Den 2. juni blev den amerikanske rapper arresteret minuttet før han skulle gå på scenen i Toulouse, fordi han var mistænkt i en østrigsk voldtægtssag fra 2015.

Anklagen går på, at Gibbs skulle have givet to fans stoffer backstage efter en koncert og derefter taget dem med til sit hotelværelse, hvor de to fans angiveligt blev voldtaget af rapperen og en af hans sikkerhedsvagter.

Gibbs blev løsladt mod kaution den 16. juni, men nu er han blevet beordret udleveret til Østrig af myndighederne. Han har blot 72 timer til at appellere udleveringen, men har ikke tænkt sig at stille sig på bagbenene, siger hans advokat Michael Malka til AFP:

»(Gibbs) har ingen intentioner om at undslippe retfærdighed, hverken fransk eller østrigsk«.

Rapperen, som har det borgerlige navn Fredrick Tipton, har indtil nu nægtet sig skyldig i alle anklagerne, men arrestordren kommer ikke som nogen overraskelse, selv om der ikke er hold i anklagerne ifølge Gibbs’ forsvarer.

»Freddie vil kæmpe mod anklagerne med alt, hvad han har«, hvis den østrigske anklager har i sinde at fortsætte sagen, som kommer temmelig ubelejligt i forhold til den 34-årige rappers turné.

Turnéen promoverer hans nyeste album ‘Shadow of Doubt’, men nu sås der altså usikkerhed om, hvorvidt vi ser noget til Gibbs på dansk jord.

Koncerten er programsat til lørdag den 3. juli kl. 00.00 på Avalon.

Læs også: Kommentar: Roskilde har det bedste hiphop-program i mands minde – på trods af to stinkere i toppen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af