Roskilde Festival: Emilie Ramirez tæmmede publikum med hårdtslående fest

5 6
Roskilde Festival: Emilie Ramirez tæmmede publikum med hårdtslående fest
Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det var et særdeles feststemt publikum, der mødte Emilie Ramirez. Heldigvis havde den 21-årige sangerinde med det næsten gulvlange mørke hår skruet helt op for attituden med et (naturligvis) orange outfit med kig til både mave og lår, en hætte med hvid pelskant og et stort gotisk E på ryggen, og da en ansigtsløs publikummer affyrede en konfettikanon synkront med de første ord i sangen ’Lupus’, stod det allerede 1-0 til Ramirez.

Hele vejen igennem spillede sangerindens vokal kraftfuldt og klart op imod det hektiske publikum og ditto lydbillede. På sin debut-ep, ’Grandma Said’, blander hun hårdtslående hiphopelementer med en soulet varme og poppet umiddelbarhed, og live var der rigtig fin balance imellem både vokal, bas, synthesizer og de markante, ofte marcherende trommer.

Undervejs spillede hun et par nye numre, hvor vokal og trommer fortsat udgjorde drivkraften i et højdramatisk udtryk. Flere havde med en trapklingende bund og Ramirez’ rappende sangstil publikum i sin hule hånd, men der var også plads til mere sensuelle, slæbende øjeblikke, hvor min sidemand betroede mig, at hun lignede en »megalækker mavedanserinde, sådan helt naturlig«.

Ramirez fremviste unægteligt en stor naturlighed og et charmerede nærvær, når hun mødte os med dans og begejstret snak. Sidst i koncerten leverede hun en lidt snublende version af ’Tranquilizer’ og en helt nedbarberet ’Garden of Evil’, hvor hendes kontrol over publikum blev testet, men hun fik alligevel sat en fed streg under sit stjernepotentiale.

Emilie Ramirez. Koncert. Roskilde Festival, Rising.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af