Sigur Rós på NorthSide: Eruptionen udeblev

Sigur Rós på NorthSide: Eruptionen udeblev

Gemt bag et forhæng ornamenteret med visuals indledte Sigur Rós deres imødesete koncert med ‘Óveður’, et nyt nummer, som byder på væsentligt flere elektroniske fiksfakserier, end man er vant til fra den islandske postrock-trio.

Det var ikke en ubetinget succes, for bandet draperede ligeledes den ellers tindrende smukke ‘Starálfur’ i knitrende electronica. Berøvet sit bærende strygerarrangement fremstod denne ædelsten i bagkataloget som en noget afklædt størrelse. En skuffelse som de illuminerende visuals ikke kunne maskere.

Herefter gik tæppet op, og Georg Holm, Orri Pall Dyrason og Jónsi Birgisson trådte frem på scenen til stor applaus, men det special-designede, LED-oplyste forhæng, som havde adskilt dem fra publikum, skulle vedblive at være et imaginært panser og et symbol på resten af koncerten, hvor Sigur Rós desværre ikke stod distancen.

De bragte ellers alle komponenter i spil, og Jónsis patenterede violinbue-strøg henover den elektriske guitar sendte kaskader af distortion og vemod udover forsamlingen. Men seancen fremstod rutinepræget og blafrede i den kolde aftenluft uden nerve. Ekstranummeret ‘Popplagið’ var en overflødig ørkenvandring, og flere koncertgængere var også udvandret på dette tidspunkt.

Bevares, når Jónsi og co. lægger sig i selen og vitterligt folder udtrykket og formatet ud, er det svært ikke at blive bevæget. Flere publikummer lod i hvert fald alle følelserne få frit løb: En stor bredskuldret fyr til venstre for mig fik de våde øjne tørret af kæresten, da han emotionelt gik helt i knæ under ‘Vaka (Untitled #1)’, ligesom ‘Ný batterí’ med Holms pulserende bas og den majestætiske progression i ‘Festival’ fuldt berettigede den respekt og beundring, der omgærder ensemblet fra Reykjavik.

Sigur Rós formår uden tvivl at skabe rygradsrislende øjeblikke. Der var bare for få af dem lørdag aften, hvor den forventede eruption udeblev.

Læs også: Fem grunde til, at Jamie xx leverede NorthSides mest sublime nattefest

Læs anmeldelse: NorthSide: Unknown Mortal Orchestra syrede lidt for meget ud

Sigur Rós. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af