Wiz Khalifa på Roskilde Festival – charmerende stoner med trivielle tricks

Wiz Khalifa på Roskilde Festival – charmerende stoner med trivielle tricks

Langlemmede og stortatoverede Wiz Khalifa er bedre kendt for sin karismatiske hang til hash og hunhunde end sine rap-evner. Men med skinny jeans-lommerne fulde af hits om bekymringsløs ungdom, rusmidler og det modsatte køn, taler Wiz Khalifa unægteligt Roskilde-smattens lingua franca bedre end de fleste, og i den forstand virkede tildelingen af Arena i bedste sendetid retfærdiggjort.

Showet hakkede sig i gang med lav og mudret lyd, der gjorde det svært at skille Wiz’ stemme fra de dundrende produktioner. Det var godt det samme, for den charmerende stoner fik aldrig rappet sig varm. I stedet agerede Wiz og hans dj værter for en gigantisk fest, hvor det gnistrende publikum imponerede mere end musikerne.

Wiz valsede smilende rundt på den lidt for store scene og alibi-rappede sig igennem sine alt for lange vers i konstant jagt på det næste omkvæd, folk kunne synge med på eller gå amok til. Dem havde han heldigvis en del af: Fra lalleglad sing-along på ’Young, Wild & Free’ til det minimalistiske mantra på ’Black and Yellow’. Wiz’ stærkeste numre fungerer som simple anthems, hvor en enkelt god linje kan være nok. Det var derfor ikke uventet ’We Dem Boyz’ – snarere ét endeløst udråb end en egentlig sang – der var aftenens klimaks.

De fem kvarter blev dog lidt for tungt fordøjelige med så lidt variation på repertoiret, og det var symptomatisk for koncertens kunstneriske begrænsninger, at en lille bid af Desiigners aktuelle hit ’Panda’ scorede et af aftenens største jubelbrøl. Publikum havde mere ære af den vanvittige fest end Wiz Khalifa selv.

Se hele vores dækning af Roskilde Festival HER.

Læs også: Roskilde Festival: Disse ni koncerter må du ikke misse torsdag

Wiz Khalifa. Koncert. Roskilde Festival, Arena.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af