Roskilde Festival: Otte must see-koncerter lørdag

Vi guider dagligt til de bedste koncertoplevelser på Roskilde – på festivalens sidste dag bl.a. The Minds og 99, New Order og Sturgill Simpson.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Sturgill Simpson

Han kaldes ’the savior of traditional country music’ – en graciøs titulering af den 37-årige musiker fra Nashville, som har demonstreret sit musikalske talent på tre anmelderroste album siden 2013. Hans karrieresejl modtager mest vind ovre fra hjemlandet, hvor Simpson på sit seneste album ’A Sailor’s Guide to Earth’ har manifesteret sit gennembrud, men croonerens næste kulturimperialistiske bytte kunne snildt ligge på denne side af Atlanten.

Nyfortolkningen af genrens historiske nedslidte normer har mere sentimental coolness end stilrytterne og smyger sig begavet og elegant udenom flosklernes forhindringer, så der er slet ingen grund til ikke at snige sig ind under teltdugen til denne tidlige aftenkoncert.

Avalon
Lørdag den 2. juli kl. 18.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Lightwave Empire

Efter Spleen United erklærede sit exit nærmest på scenen under deres Northside-koncert i 2013, som udviklede sig til et kaotisk smadre-instrumenter-show, har de pumpede synthlinjer fra bandet lagt sig selv på is. Det er som om, det altid har ligget latent i navnet. At opløsningen var en del af sammenhængen. Men for nylig meldte frontmand Bjarke Niemann sig tilbage på banen under en ny fane: Lightwave Empire er netop nu aktuelle med ep’en ’Kill Me With Love’, der er anderledes positivt stemt popmusik, men stadig synthsmurt med lækre psykedeliske farver. Der er andre, mindre testosterone boller på sub’en, men ikke mindre drive eller stærke melodier i vente, når gruppen feststormer Avalon.

Avalon
Lørdag den 2. juli kl. 20.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. The Last Shadow Puppets

Det er otte år siden, The Last Shaddow Puppets med Arctic Monkeys-forsangeren Alex Turner ved roret tog det meste af musikverdenen med storm. Efter en heftig turnéomgang satte de projektet på pause, men i år vendte de tilbage, og duoen (der også består af Miles Kane) har nu efterfølgeren ‘Everything You’ve Come to Expect’ med i ærmet, når de rammer Roskilde.

Den 60’er-klingende garagerock har fået episke arrangementer med store strøgne vingefang, og når det hele præsenteres med så overlegen selvsikkerhed og melodisk tæft, som dukkerne står for, kan man snildt gå hen at miste jordforbindelsen til det nedtrådte støv foran Orange Scene. Charmerende og retro-æstetisk beatmusik fra en af vor tids største rockpersonligheder, som har lagt netop den scene ned før.

Orange
Lørdag den 2. juli kl. 19.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Mø

Da spillede på Roskilde Festival første gang i 2013, var hun allerede for stor til sin plads på Pavilion Junior. Siden da har hun kun vokset sig større, og derfor er det en nationalpatriotisk velsignelse at have den piskende popstjerne tilbage i Dyrskue-folden til løssluppen, fri live-dressur efter Arena-koncerten i 2014.

Karen Marie Ørsted har allerede fået millioner af fans til at synge med på en god række pophits, og når hun står foran et svimlende stort Orange-publikum på et af festivalens fornemste tidspunkter, kan man forvente at få tusindvis af over- og understemmer på sin egen øl-sopran under kollektivets hæder af popmusikkens nye mønark.

Orange
Lørdag den 2. juli kl. 22.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. LCD Soundsystem

De holdt lige en pause på fem år, men efter en omgang hemmelighedskræmmeri er James Murphy og hans gæve newyorker-band atter på benene.

Rapporter fra andre festivaler har indtil videre været lovende, for selv om Murphy altid har været en sublim frontmand for de både rørende, komiske og sarkastiske dancepunk-eskapader, er der altid en vis spænding forbundet med reunions.

Ja, det bliver fedt at høre ‘Losing My Edge’, ‘North American Scum’, ‘All My Friends’, ‘I Can Change’ og alle de andre, men bliver musikken leveret med vitalitet eller bedaget sløvhed? Det vil tiden vise.

Orange
Lørdag den 2. juli kl. 01.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. New Order

New wave-legender, dancerock-pionerer, postpunk-revolutionærer – britiske New Order er mange ting på én gang og har sat deres tydelige aftryk på musikhistorien, siden de begyndte i 1980 efter Joy Division led deres sørgelige skæbne.

Nu er de tilbage på Roskilde Festival for første gang i 14 år, og det er blandt andet med nyt materiale fra sidste års udgivelse ’Music Complete’. Men man kan med sikkerhed godt sætte næsen op efter a trip down memory lane, når Manchester-ikonerne åbner op for deres imponerende velklingende bagkatalog med kolossalt stærke og kultskabende hits som ’Blue Monday’, ’Bizarre Love Triangle’, ‘True Faith’ og ’Regret’.

Arena
Lørdag den 2. juli kl. 21.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. The Minds of 99

Selv om The Minds of 99 rockede Orange Scene sidste år, skal man ikke se deres genkomst på Arena som nogen degradering. Tværtimod har bandet i løbet af det hedengangne år bevist deres værd på live-scener i hele landet og forfinet deres allerede skarpe håndværk, så der er snarere tale om en forstørret afklapning til ekstranummer.

Senest på NorthSide viste Niels Brandt og co. live-formen frem til generel applaus, og når Arena runder Roskilde Festival af med den 80’er-inspirerede danskerpostpunk er det ligeså meget et bevis som en cementering af, at bandet for alvor er stjerner på rockhimlen her til lands. Det er Knud, som er død – ikke The Minds of 99, der måske viser sig at være mere i live end nogensinde til denne ultimative natkoncert.

Arena
Lørdag den 2. juli kl. 02.00

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kuedo

Festivalkoncerter har en tendens til at flyde mere sammen end andre shows, men på Gloria bliver der ofte gjort noget mere exceptionelt ud af de enkelte artisters besøg. Det er imidlertid ikke den eneste grund til at se den unge electronica-aficionado Kuedo, selv om de betagende visuals udvider live-dimensionen, for den Berlin-baserede brite har mere end et enkelt stærkt musikalsk kort på hånden.

På sidste års udgivelse ’Assertion of a Surrounding Presence’ beviste han, at han har en umådelig veludviklet flair for at lave electronica med dybde og dystert varslende stemninger, som kigger lytteren direkte i øjnene. Det skorter ikke på drama i de atmosfæriske synthlag og blandt de forførende beats, og der peges i mange generiske retninger såsom hiphop og techno, men udtrykket har originalitet og hjemsøges af et svævende unikt ekko, som man kan opleve helt tæt på til denne koncert.

Gloria
Lørdag den 2. juli kl. 18.30

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af