Endnu et lukrativt år for rapperne: Her er verdens bedst tjenende hiphop-artister

Endnu et lukrativt år for rapperne: Her er verdens bedst tjenende hiphop-artister

Business-magasinet Forbes har endnu engang offentliggjort en liste over verdens bedst betalte hiphop-artister. Den årlige liste er som sædvanlig udregnet på baggrund af både turnéer, plade- og streamingsalg, merchandise og øvrige forretningsforetagender. Med andre ord gælder alle økonomiske kneb.

Hiphop-mogulet P. Diddy er for andet år i streg nummer et på listen med sine forskellige entreprenør-foretagender, der blandt andet tæller Ciroc Vodka, tøjmærket Sean John og diverse restauranter. Han har også for nylig søsat sin populære Bad Boy Reunion-turné, der utvivlsomt vil skovle yderligere mammon i kassen.

Endnu en gammel spiller, Jay Z, er for andet år i træk på samme position, da han igen lander på en andenplads. Ligesom ved Diddy kommer hovedparten af Jays penge fra ikke-musiske foretagender: Luksuschampagnen Armand de Brignac, den ditto cognac D’Ussé, app-investeringer m.m.

Dr. Dre rammer tredjepladsen på ryggen af et år, hvor hans økonomiske anpart fra N.W.A-biopic’en ’Straight Outta Compton’ og den stadigt indtjenende Beats-aftale med Apple har været de primære økonomiske faktorer.

Selv om det er rutinerede hiphop-ræve i toppen af den økonomiske fødekæde, ser man også yngre spillere mænge sig i toppen. Således spotter man naturligvis Drake, der i kølvandet af sit storsælgende album ’Views’ har indkasseret 38,5 mio. dollars det seneste år. Med en akkompagnerende turné, der er udsolgt, venter der ham formentlig endnu flere moneter.

Man ser også helt nye ansigter på listen, såsom ASAP Rocky, der via lukrative koncerter og utallige fashion-foretagender er blevet betalt 14,5 mio. dollars.

Læs også: Her er verdens bedst tjenende dj’s – Diplo kravler op på listen

1. P. Diddy – 62 millioner dollars
2. Jay Z – 53,5 millioner dollars
3. Dr. Dre – 41 millioner dollars
4. Drake – 38,5 millioner dollars
5. Wiz Khalifa – 24 millioner dollars
6. Nicki Minaj – 20,5 millioner dollars
7. Pitbull – 20 millioner dollars
8. Pharrell Williams – 20 millioner dollars
9. Kendrick Lamar – 18,5 millioner dollars
10. Birdman – 18 millioner dollars
11. Kanye West – 17,5 millioner dollars
12. DJ Khaled – 15 millioner dollars
13. ASAP Rocky – 14,5 millioner dollars
14. J. Cole – 14 millioner dollars
15. Lil Wayne – 14 millioner dollars
16. Macklemore & Ryan Lewis – 14 millioner dollars
17. Snoop Dogg – 12,5 millioner dollars
18. Eminem – 11 millioner dollars
19. Swizz Beatz – 10,5 millioner dollars
20. Rick Ross – 10 millioner dollars

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af