Katastrofe i Pumpehuset: Wu-Tang Clans Ghostface Killah var pinligt uengageret

Katastrofe i Pumpehuset: Wu-Tang Clans Ghostface Killah var pinligt uengageret

Ingen kan sætte spørgsmålstegn ved, at det var en af raphistoriens største og mest karismatiske kunstnere, der torsdag aften besøgte Pumpehuset. Knapt 25 år inde i karrieren er Ghostfaces produktivitet stadig frygtindgydende og det skarpe øre for beats intakt, men den tidligere så sprudlende pen har i flere år trængt gevaldigt til en tur i blyantspidseren. Fornemmelsen af en inspirationsmæssig deroute blev desværre tykt understreget torsdag aften af et show, der var pinligt uengageret.

Mere end tre timer fik det tålmodige publikum lov at vente inden aftenens sidekick, Wu-Tang-løjtnanten Killah Priest, gik på scenen. Den store stakåndede mand sled gevaldigt med en sprukken stemme, der momentvis lød som om den var i overgang, og flows, som han bare ikke havde luft til at levere. Det fik åbningsviften af velvalgte perler fra den store Wu-Tang-sangbog som ’Beneath the Surface’ og ’B.I.B.L.E.’ til at klaske tungt mod gulvet.

Priest fik lov at fremvise de falmende evner et kvarters tid, inden Ghostface endelig kom på scenen til en hurtig serie af klassikere som ’Criminology’, ’Ice Cream’, ’ Stay True’ og ’Mighty Healthy’ leveret med lidt mere energi og en stemme, der gik klarere igennem. Men så heller ikke meget mere.

Ghostface havde overskud til at spille halve numre, og tiden indimellem blev brugt på lange salgstaler for Priest og hans nye e-joint ’Wu-Goo’ (ja, seriøst), som vi alle sammen blev opfordret til at købe til trods for, at dansk lovgivning forbød dem at sælge den tilhørende cannabis-væske. En halv time inde i koncerten førte det til de første massive buh-råb og stemningsbarometeret svingede kraftigt i retning af katastrofe.

Koncerten blev herefter for en kort stund stablet nogenlunde på benene igen med et medley fra Wu-Tangs debut, ’36 Chambers’. Især en overraskende, men overbevisende version af ’Can It Be All So Simple’, hvor Ghost rappede Raekwons vers i stedet for sit eget, fungerede.

Det hele endte dog med at blive en farce igen, da de to rappere brugte fem-ti minutter på at finde folk blandt publikum, der kunne rappe med på ’Protect Ya Neck’ og fuldstændig tabte momentum.

På det tidspunkt var de stort set også stoppet med selv at rappe og afspillede primært numre over anlægget med vokal og det hele. Kl. 0.04 forlod Ghostface scenen, uden at publikum virkede synderligt interesserede i at gøre en indsats for at få ham ud til en ekstra omgang. På det tidspunkt havde han været på scenen i 34 minutter i alt.

Ghostface Killah & Killah Priest. Koncert. Pumpehuset.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af