Rapperen Bobby Shmurda dømt til syv års fængsel

Rapperen Bobby Shmurda dømt til syv års fængsel

Alt så egentlig ud til at køre på skinner for Bobby Shmurda for nogle år tilbage: Hans ’Shmoney Dance’-moves gik viralt, og den vuggende og morderisk anlagte banger ’Hot Nigga’ vist sig som et massivt hit, der landede ham en kontrakt med Epic Records.

Men ’Hot Nigga’s lyrik var måske ikke ufarlig sjov og ballade. Siden vi i 2014 udråbte Bobby Shmurda som et af årets mest lovende rapnavne, er det imidlertid kun gået ned ad bakke for den 22-årige Brooklyn-indfødte. Det startede samme år med en arrestation i hjembyen for blandt andet våben- og narkobesiddelse.

I september i år gik Shmurda så med til en studehandel om delvist tiltalefrafald til gengæld for en tilståelse, som ville munde ud i syv års fængselsophold i modsætning til den højest mulige dom på 15 år. I går aftes dansk tid fik rapperen med det borgerlige navn Ackquille Pollard officielt sin dom tildelt.

I et interview udført af Complex kort efter aftalen i september, udtalte Shmurda sig således:
»We look guilty in these orange jump suits. (…) They just look at our skin color, and look at where we’re from. I didn’t get caught with anything on me and the cops lied, saying they seen me with a gun in my hand. I explained the whole situation to Epic (Shmurdas pladeselskab, red.) and they were behind me all the way. We had big-money lawyers and they still couldn’t do nothing because of the judge, who looked at us like black thugs«.

Ifølge planen står Shmurda nu til at blive løsladt engang i 2021, når man tager hans allerede aftjente fængselstid in mente. Han har grundet den særlige domsaftale ikke mulighed for at appellere dommen. Også hans rapkammerat Rowdy Rebel er tiltalt i sagen.

Om den bastante fængselsdom betyder svanesangen for Shmurdas musikkarriere er svært at spå noget om. Men der vil nok gå en god portion tid, før vi hører noget fra newyorkeren igen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af