Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange – med A Tribe Called Quest, The xx og Bisse

Top Tracks: Her er ugens otte bedste nye sange – med A Tribe Called Quest, The xx og Bisse
A Tribe Called Quest.

1. A Tribe Called Quest ‘Whateva Will Be’

»So am I ’posed to be dead or doin’ life in prison?«, lyder åbningen spørgende fra Phife Dawg på A Tribe Called Quests ‘Whateva Will Be’, der får en helt ny betydning i lyset af hans utidige død. Tracket stammer fra den legendariske hiphop-gruppes netop udgivne svanesang ’We Got It From Here… Thank You 4 Your Service’. Albummets gæsteliste består af blandt andre Kendrick Lamar, André 3000 og Elton John, men få kan få det til at lyde som Phife.

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The xx ‘On Hold’

Med offentliggørelsen af deres tredje album, ’I See You’, vendte The xx denne uge tilbage med forsmagen ’On Hold’: Et åbenfavnet nummer, der bemærkelsesværdigt udmærker sig som en stærk modsætning til London-trioens tidligere indelukkede poplyd. De er stadig fremragende.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Run The Jewels feat. Boots ‘2100’

Udfaldet af det amerikanske præsidentvalg har misfornøjet ufatteligt mange grupperinger. Er du en af dem, kan du tilslutte dig Run The Jewels’ apokalyptiske protestbevægelse med ’2100’, der agerer optakt til duoens kommende tredje album, ’RTJ3’. Forhåbentlig lander det inden Trumps indkvartering i det ovale kontor.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Hudson Mohawke ‘Play N Go’

Det er omsonst at forsøge at gætte på, hvad Hudson Mohawkes næste træk indebærer. Den skotske producer har tidligere arbejdet med alle fra Kanye West og Drake til Anohni, men når han bakser med produktioner i eget HudMo-navn, er der ofte tale om bastante wonky-affærer. En netop sådan er ’Play N Go’ fra soundtracket til det snarlige spil ’Watch Dogs 2’. Skru helt op og lad beatet tale.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Black Party ‘Best View’

Attention alle r’n’b-elskere, store som små – den i forvejen sprudlende genre har fået et nyt spændende act. Navnet er Black Party, sangen er ’Best View’ og det pågældende projekt er ’Mango’, der landede sidste uge. Tropisk funk kalder artisten det selv, der i øvrigt er medlem af det kreative hold bag flere af Childish Gambinos multifacetterede projekter.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Ella Vos ‘Little Brother’

Hvis ikke du i forvejen er bekendt med Ella Vos, gør du klogt i at spærre øjne og især ører op. Den stadig lidet kendte Los Angeles-sangerskes skønsang har propelleret hendes synthpop op i viral eksponering på diverse Spotify-lister. Hører man hendes nyeste ’Little Brother’, forstår man godt hvorfor.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. LIV ‘Dream Awake’

Supergruppen LIV bestående af den amerikanske producer Jeff Bhasker og svenskerne Lykke Li, Miike Snow og Peter, Bjorn og John stod for halvanden måned siden for første gang frem med nummeret ’Wings of Love’. Til forskel fra det tidligere udspil leverer Li og sjakket nu den mere drømmende ’Dream Awake’, der stadig lyder som en flot krydsning mellem ABBA og Fleetwood Mac.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Bisse ‘Tour de Smackdown’

Bisses Højlandsturné er netop afsluttet, men allerede nu har den hyperaktive musiker afsløret næste ridt rundt i det danske land med den monstrøse ‘Tour de Smackdown’, som udspringer i begyndelsen af 2017. Nyheden ledsages af singlen af samme navn, der er en art landevejsnummer eller tour-vise, hvor Bisse på særdeles overlegen og humoristisk vis fortæller om, hvordan det rent faktisk er at være på tour i Jylland, når man har lange lyse lokker og bruger neglelak.

Sangen er efter Bisses eget udsagn opkaldt efter en notorisk Youtube-video kaldet ‘Skagen smackdown’, og Bisse beretter blandt andet om, hvordan »Randers craisy daisy boys så sig sure på mine lange lyse lokker«.

Allan Olsen kunne godt lige have advaret københavnerdrengene, synger Bisse, men stemningen er med sine atmosfæriske guitaranstrøg og det storladne piano i omkvædet lyden af en mand, der alligevel er ovenpå – simpelthen fordi han ikke kan slås i gulvet.

»En mand må ta’ det som som det kommer  – knytnæver, smackdowns og lussinger«.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Apple Music HER og via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af