Premiere: Hør Fribytterdrømmes nye garage-fræser – ude via Suspekts pladeselskab

Premiere: Hør Fribytterdrømmes nye garage-fræser – ude via Suspekts pladeselskab
Foto: Seth Nicolas

I musik kan venskaber knyttes på trods af modstridende tilhørsforhold, og sådan skete det, at en psychrocksekstet fra Svendborg knyttede bånd med en hiphop-trio fra Albertslund.

Fribytterdrømme er i dag ude med den fræsende, garagerockende smaddersingle ‘Verden ender for dine fødder’, der løber forud for gruppens andet album ‘Superego’, der udkommer den 7. april via Suspekts pladeselskab Tabu Records.

Venskabet er opstået i Suspekts studie i Vanløse, hvor de to grupper arbejdede side om side og Rune Rask endte med at være executive producer på ‘Superego’.

»Emil (Simonsen, red.) kiggede ofte forbi indspilningerne, og jeg tror sgu han blev lidt forelsket i Fribytterdrømme. Man kan nok sige han blev gruppens kompetente storebror, hvor Rune blev på samme måde vores ‘producerstorebror’. Det viste sig dog at være en enormt stor, men også spændende udfordring at lægge sin musik i hænderne på en, der normalt arbejder med en anden genre, end vi gør. Det gjorde os i stand til se fremad, og det er vi som band enormt stolte af«, fortæller Fribytterdrømmes frontmand Lau I.V. Pedersen, der også er med på Suspekts nye album ‘100% Jesus’. Det er ham, der vrælende synger omkvædet på den rørende hyldest til Linkoban, ‘Lings sang’.

»I vores perspektiv er Fribytterdrømme det mest interessante, som er sket på den danske musikscene i nyere tid. Eksperimenterende, dansksproget ‘hippie’-rock er selvsagt ikke nogen økonomisk guldgruppe og vi ville faktisk holde igen på udgivelsesraten på Tabu, for at holde fokus på Suspekt. Vi mener dog, at musikken er så essentiel for Danmark, at den bør og skal ud«, fortæller Emil ‘Orgi-E’ Pedersen.

‘Verden ender for dine fødder’ er ledsaget af nedenstående musikvideo, og så kan Fribytterdrømme opleves live, når de til april spiller fire koncerter i København, Aarhus, Odense og hjembyen Svendborg.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af