I AV AV AV forstår alle mand deres individualitet

I AV AV AV forstår alle mand deres individualitet
DJ Er Du Dum Eller Hvad, Unkwon og Eloq. (Foto: Jason Idris Alami)

Det københavnske electro-konglomerat, der efterhånden er blevet kendt som lidt af en ustyrlig live-maskine, kanaliserer endnu engang deres klublyd ud i fladt format med AV AV AV’s syv numre lange ep nummer to.

Udgivelsen består af små, udspilede sfæriske oplevelser kilet ind mellem de i forvejen kendte bangers, og musikken fra Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad får med det samme én til at løfte ud i vinterens pelspolstrede, mentale ørevarmere.

Lige fra ’Intet Intet’s forfriskende ligetil overgang til den nedbarberede og rytmisk sikre ’About You’ er man som vakt af en tornerosesøvn – klar til at indtage dansegulvet, hvad enten det er i S-toget eller ens køkken.

Selv om ’About You’ for sig selv har været lidt af et antiklimaks, der med sin neonatale offentliggørelse føltes mest som en ufærdig komposition, finder nummeret sig pludselig fint til rette i den skiftevis drømmende og dødsens realistiske dub-virkelighed. Her giver AV AV AV’s eksistensgrundlag for alvor mening.

De dystre technoundertoner, der træder så imponerende i karakter allerede med ’Habitat’ og videreføres skurrende smukt på ’Mello’, føles som en gondolfart i et vinterklamt Venedig og giver skarpt modspil til de synthbårne og overenergiske elementer. Det følger den samme stil som tidligere, men løfter alligevel de tre herrers koncept til et helt andet niveau.

At Jacob Bellens som en fjerde musketer også er blevet inviteret med ind på ’Love Without Reason’ – i en også for ham selv fremadskuende vokalpræstation – gør bestemt ikke noget.

I AV AV AV forstår alle mand deres individualitet, og sådan som de formår at spille op mod hinanden, fortjener trioen også at opnå det fulde udbytte. Det er spændende at opleve, hvordan ADHD-barnet af impulsivitet og afterparty-feeling lader sig falde lidt til ro i forsøget på at skabe noget mere.

Der er eftersigende et helt album på vej senere i år, og man kan hertil roligt håbe på flere mastodontiske koncertoplevelser.


Kort sagt:
‘Everything Is True’ hæver sig triumferende som et skibsvrag af nordisk puls og overbelyste instrumenter. Fortsat effektorienteret og i høj hastighed er den offensive synthfremfærd taget ned af scenen – med videre fra de storbydundrende klubscener og direkte ind i lytterens hovedtelefoner, hvor den uden tvivl trives mindst lige så godt.

AV AV AV. 'Everything Is True'. Ep. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af