Pop møder klassisk: Se koncertfilmen ’60 Minutes of When Saints Go Machine’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I starten af februar gjorde When Saints Go Machine live-comeback til to koncerter i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg. Det var ikke almindelige koncerter, men et led i ’60 Minutes Of’-serien, hvor rytmiske musikere samarbejder med symfoniorkesteret CPH Phil for at fremvise musikken i nye rammer og konstruktioner.

Den ene af de to koncerter blev optaget og er blevet til koncertfilmen ’60 Minutes of When Saints Go Machine’, som havde premiere under CPH:DOX i sidste uge. Nu er filmen blevet bredt tilgængelig, og du kan se med i fuld længde foroven.

Filmen er instrueret af Andreas Munksgaard og består af fire numre fra koncerten samt små interviews med nogle de involverede – blandt andet When Saints Go Machine-sanger Nikolaj Vonsild.

Vonsild udtaler om filmen:
»Til at starte med ville vi egentlig bare gerne dokumentere et par af numrene fra koncerterne, da vi begyndte at få en fornemmelse af, at den ville blive noget helt specielt for os.

Derfra voksede den del af projektet sig en del større på grund af vores ven og instruktør Andreas Munksgaards idé om, hvad han gerne ville. Og dette blev så til det her dokument af en virkelig fin og speciel oplevelse for alle os, der var en del af det.

Det er altid lidt underligt at sidde og kigge på sig selv på en skærm og se noget gengivet, der altid for én selv står stærkest i det moment, energien er tilstede i rummet. Men da vi i fredags havde premiere på filmen under CPH:DOX blev jeg virkelig glad, fordi jeg synes, at Andreas og de seje mennesker, han arbejdede sammen med på filmen, igennem deres billeder har fået skabt noget, der på en fin måde gengiver den følelse, vi alle havde omkring koncerterne. Både os som band, komponisterne og musikerne imellem.

Så nu, hvor vi lige får en lille smule spalteplads, vil vi gerne endnu en gang sige mange tak for en stor oplevelse til alle involverede«.

Læs interview: Nikolaj Vonsild: »Det hele har været én stor terapisession«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af