Run the Jewels er The Usual Suspects: Se den stærke video til ‘Legend Has It’

I sidste uge satte Run the Jewels noget nær ild til scenen hos Jimmy Fallon, da de leverede en veloplagt version af ‘RTJ3’-tracket ‘Legend Has It’. Optrædenen i sig selv kunne udgøre en ganske solid musikvideo, men det umage makkerpar har alligevel gjort sig den kærkomne ulejlighed at levere en særskilt skarp video til nummeret.

Videoen følger et ganske korrupt lineup af de såkaldt ‘Usual Suspects’, hvor et vidne skal udpege den skyldige ballademager blandt lutter uskyldsrene sjæle og duksedrenge – hvilket naturligvis ikke falder til hverken El-P eller Killer Mikes fordel. En skarp knytnæve lige i lysken på det amerikanske (mere eller mindre korrupte) retssystem.

Videoens instruktør, Brian Beletic, knyttede et par ord til billederne via duoens Facebook-side: »Videoen til ‘Legend Has It’ leger med temaet omkring ‘skyldig indtil det modsatte er bevist’. Vi lever i en verden, hvor oppositionen altid er stærkere end sandheden. I denne historie er El-P og Killer Mike i et politi-lineup, og oddsene er hårdt imod dem. Men hvorfor er de det?«

Run the Jewels smider i samme omgang et par ord i puljen: »Videoen er det værste mareridt-scenarie. Høj på syre og fanget i systemet. Sat op imod ikoner af uskyld i et politi-lineup, der ikke føles ægte«.

Run the Jewels kan opleves på dette års NorthSide.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af