Killer Mike forsvarer Kanye Wests Donald Trump-visit: »Hvorfor skulle du ikke gøre det?«

Killer Mike forsvarer Kanye Wests Donald Trump-visit: »Hvorfor skulle du ikke gøre det?«
Foto: Kevin Winter/Getty Images

Mens resten af verden fnyste af Kanye West, da han bookede et møde med den dengang nyvalgte præsident Donald Trump og stilte sig offentligt frem og bakkede ham op, var den ene halvdel af Run The Jewels langt mere tilgivende. I et nyligt interview med Channel 4 News forsvarer han indirekte Kanye West ved at bakke op om retten til og styrken i at tale direkte til præsidenten med vigtige sager.

»Det rørte mig ikke. Hvorfor skulle du ikke gøre det [mødes med Trump, red.]? Sorte mennesker bør ikke have permanente venner eller fjender. De bør have en permanent interesse. Hvis ikke det var fordi Dr. Martin Luther King var villig til at mødes med folk som George Wallace [der gik ind for raceopdeling, red.], ville George Wallace aldrig have endt som – efter at være startet som en racistisk fanatiker – en person, der havde fundet gud på en måde, og ansatte flere sorte i sit kontor end nogen anden guvernør siden. Så jeg bevarer håbet om, at alle mennesker kan styre i en ændret retning«, siger han blandt andet i interviewet.

Han fortsætter med at forklare, at han ikke synes at Kanye Wests møde med Trump, var lige så vigtigt som da den tidligere NFL-spiller Jim Brown satte sig ned med præsidenten. Jim Brown har i 50 år kæmpet mod undertrykkelse af alle racer, køn og seksuelle orienteringer.

Kanye West har sidenhen slettet en række tweets, der forklarede, hvorfor han valgte at mødes med Donald Trump i sin tid. I disse nu slettede tweets forklarede han, at han blandt andet ville tage emner som kriminalitet i Chicago og det ødelagte amerikanske uddannelsessystem op. Noget kan altså tyde på, at han har indset, at den siddende præsident ikke er så lydhør.

Killer Mike er blandt de mest åbenmundede politiske rappere i USA, men samtidig også én af de mest inkluderende. Selvom han støttede Bernie Sanders hele vejen, var de til det sidste også dybt uenige om retten til adgang til våben i USA.

Læs også: Kanye West skruer ned for Trump-støtten: Har slettet alle tweets omkring visit

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af