Seks højdepunkter fra weekendens Coachella Festival – og to pinlige lavpunkter

I weekenden løb første del af årets Coachella Festival af stablen i Californien. Vi har samlet en række af årets bedste og værste øjeblikke – fra hiphopcrew-kærlighed og surpriseshows til tekniske fuckups og en pinlig racisme-skandale.
Seks højdepunkter fra weekendens Coachella Festival – og to pinlige lavpunkter
Kendrick Lamar. (Foto: Foto: Kevin Winter/Getty Images.)

Seks højdepunkter

Christopher Polk/Getty Images
Travis Scott og Kendrick Lamar. Foto: Christopher Polk/Getty Images

1. King Kendrick og hans disciple

En sand gentleman gæster ikke en fest tomhændet. Det gjorde Kendrick Lamar i særdeleshed heller ikke, da han i går indtog Coachella Festival – han havde nemlig naturligvis en række stærke numre fra sit splinternye album, ‘DAMN’, med sig.

Foruden at give sit nye album en værdig dåb på en af verdens allermest prominente festivaller, havde Kendrick også taget et par venner med direkte fra hiphoppens sværvægtsklasse. Travis Scott gjorde Kendrick selskab på en energisk version af ‘Birds in the Trap Sing McKnight’-nummeret ‘Goosebumps’, Schoolboy Q svingede forbi til ‘That Part’ (omend uden Kanye), mens Kendrick legede hypeman for Future på ‘Mask Off’.

Se klip fra det dramatiske koncert-kickoff og Travis Scott- og Future-besøgene herunder.


Lauryn Hill og DJ Snake. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.
Lauryn Hill og DJ Snake. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.

2. Lauryn Hill surprise-gæster DJ Snakes show med Fugees-klassikere

Der er mange, man kunne forestille sig gæste DJ Snakes show – lige fra Mø til Justin Bieber. Men den franske producer valgte at hive en helt særlig, overraskende gæst på scenen: Ms. Lauryn Hill.

DJ Snake og Lauryn Hill optrådte sammen med de legendariske Fugees-klassikere ‘Ready or Not’ og ‘Killing Me Softly’ samt Hills solonummer ‘Lost Ones’ fra hendes ikoniske 1998-plade ‘The Miseducation of Lauryn Hill’. En kærkommen overraskelses-slendren ned ad memory lane.


Pharrell og Hans Zimmer. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.
Pharrell og Hans Zimmer. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.

3. Soundtrack-kongen Hans Zimmers festivaldebut feat. Pharrell

Han har skrevet musik til over 150 film heriblandt titler som ‘Løvernes Konge’, ‘Gladiator’, ‘Inception’ og ‘Interstellar’. Med 40 år i filmmusikken og en række prestigefyldte priser på hylden kan han trygt sætte sig på tronstolen som en af soundtrack-branchens allerstørste, ukronede konger.

Hans Zimmer fik under weekendens festligheder poppet sit såkaldte festival-cherry, og det blev gjort med manér. Midt mellem alle soundtrack-hittene blev den tyske komponist nemlig gjort selskab af Pharrell Williams, som han har arbejdet sammen med på soundtracket til ‘Hidden Figures’, og sammen fremførte de en veloplagt version af Pharrell-nummeret ‘Freedom’.

#freedom Hans Zimmer said it’s what we need now more than ever #pharell #sang it

Et opslag delt af Robert Verduzco (@roberthead6) den


Schoolboy Q og ASAP Rocky. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.
Schoolboy Q og ASAP Rocky. Foto: Frazer Harrison/Getty Images.

4. Hiphop-crews på kryds og tværs

Der løb umiddelbart ikke et hiphop-show af stablen uden et par overraskende gæsteoptrædener. Kendrick Lamar blev som bekendt gjort selskab af Future, Travis Scott og Schoolboy Q, Gucci Mane hev Diddy og Rae Sremmurd med på scenen, Future fik besøg af Drake og Migos.

Et af højdepunkterne på hiphop-gæstelisterne var Schoolboy Q-showet, der blev gæstet af ASAP Rocky og Tyler, the Creator til en fællesversion af ASAP Mobs ‘Cozy Tapes Vol. 1: Friends’-nummer ‘Telephone Call’. En bombastisk optræden, der forenede lidt af det bedste fra ASAP Mob-slænget, Black Hippy-crewet og Odd Future-banden.


5. Father John Misty – foreviget af Lana Del Rey

Father John Misty havde både stil, selvsikkerhed og stort orkester med sig, da han indtog Coachella Festival. Det udmundede i både fornemme orkestreringer såvel som akustiske versioner af nye ‘Pure Comedy’-numre og klassikere fra bagkataloget.

Blandt det begejstrede publikum fandt vi Lana Del Rey. Man kan let forledes til at tro, at Lana er en form for fortidsprojektion, der kun i kød og blod fandtes, dengang vores bedsteforældre var unge, solen altid skinnede og kirsebærtræerne altid var i blomst. Men under koncerten sprang hun ud som vaskeægte nutids-fangirl og smækkede et par fine klip af Misty på sin Instagram, som kan ses herunder – for en gangs skyld uden nostalgisk, sløret Insta-filter.

Misty og Del Rey mødtes desuden på den skønne, syretrippede billedside til Lanas ‘Honeymoon’-nummer ‘Freak’.

Misty

Et opslag delt af Lana Del Rey (@lanadelrey) den

Et opslag delt af Lana Del Rey (@lanadelrey) den


6. Lorde spiller intimt surpriseshow

Det er godt nok ikke helt et Coachella-højdepunkt, men det er så tæt på (og så sejt), at vi sniger det ind på listen alligevel. Som opvarmning til Lordes søndagskoncert på Coachella besluttede den newzealandske sangerinde sig nemlig for at afholde en overraskende intimkoncert på et lille spillested nær festivalen.

Billetterne kostede kun 20 dollars i anledningen af, at hun selv er 20 år gammel, og de blev naturligvis revet væk. Under koncerten spillede Lorde en række gamle hits samt en forpremiere på flere numre fra hendes kommende ‘Melodrama’-album, der først lander den 16. juni. Blandt de nye numre fandt vi ‘Sober’, der kan ses herover.

En ret sej måde at fejre sin tilbagevenden til scenerne efter 2,5 års pause.


… og to triste lavpunkter

Foto: Kevin Winter/Getty Images.
Foto: Kevin Winter/Getty Images.

1. Radiohead-koncert ødelagt af tekniske problemer

Et af de største hovednavne på Coachella-plakaten var Radiohead – og en af de største skuffelser var Radiohead. Koncerten blev nemlig afbrudt af adskillige omgange grundet tekniske problemer.

»Fucking aliens« jokede Thom Yorke, da musikken forsvandt efter blot tre numre. Da han – efter at have måttet forlade scenen to gange – vendte tilbage med bandet, delte han et par ord med publikum: »Jeg ville gerne fortælle jer en joke, lette stemningen, noget i den retning. Men dette her er Radiohead, så fuck det«.

Inden ‘Creep’ smed Yorke desuden noget, der bedst kan betegnes som en halv-joke, efter sit frustrerede publikum: »Der skete noget sjovt på vej til festivalen her til aften… Nå nej, det gjorde der ikke«.


Drake under Future-koncerten. Foto: Christopher Polk/Getty Images.
Drake under Future-koncerten. Foto: Christopher Polk/Getty Images.

2. Drake kritiserer Coachella-ophold for racisme

Drake stod ikke på Coachella-plakaten, men han gjorde et stærkt besøg på scenen hos Future på ‘Jumpman’, ‘Gyalchester’ og ‘Fake Love’. Men Drizzy var ikke begejstret for sit festivalvisit, hvilket han gav udtryk for på Instagram.

Her delte han et billede af Madison Clubs logo; en privat, eksklusiv ‘country club’ få kilometer fra festivalen, hvor Drake var blevet indlogeret under sit ophold. Med billedet fulgte følgende ord:

»Det mest frastødende sted, jeg nogensinde har boet i mit liv, hvor personalet ud fra race vælger, hvem de ville have boende«.

Det bliver spændende at se, hvor hårdt Drakes anmeldelse kommer til at påvirke klubben (der næppe bliver anvendt som Coachella-crib efter denne weekend).

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af