Premiere: Pede B og Artigeardit battler hiphop-slang i videoen til ‘Kodesprog’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det danske sprog er i konstant udvikling – specielt inden for hiphop, hvor slangordbogen hele tiden får skrevet nye sider til, mens gamle går i glemmebogen.

Slangsproget skifter generationer imellem, og det er denne kløft, som Pede B på humoristisk vis stiller for fuldt skue på singlen ‘Kodesprog’, der udkom i fredags og har besøg af den yngre Artigeardit – Pede B repræsenterer den gamle skole, Ardit den nye.

Nu har singlen fået en musikvideo, der yderligere eksemplificerer det ‘skænderi’, der foregår mellem de to rappere: Pede B og Artigeardit er sat i stævne til et pokerspil, hvor de battler slang-udtryk og prøver at forstå den andens ordforråd – for eksempel er ‘chopper’ gået fra at være en maskinpistol til at betyde kniv.

»’Kodesprog’ handler om slang – før og nu. Det slang, der bruges i dansk rap i 2017, er ikke det samme, som vi brugte i 2005. I stedet for at ‘lege ung’ og ukritisk putte al ny slang ind i mit sprog, er det her en sjovere måde at vise forskellen«, fortæller Pede B.

‘Kodesprog’ er første single fra Pede B’s kommende album ‘Sparring’ (15. september), hvor han har inviteret 18 forskellige rappere med på pladens 18 tracks for at sparre, blive bedre og blive klogere.

Udover denne single er Artigeardit også aktuel som gæst på Omars ‘Bar sig til’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af