Top Tracks: Her er ugens 10 bedste nye sange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Haim ’Right Now’

De sidste tre et halvt år har været ubærlige, hvis man er Haim-fan. Så lang tid har det nemlig taget softrock-søstrene at bryde radiotavsheden efter debuten ’Days Are Gone’. Men hvis trioens nye single, ’Right Now’, er nogen indikator, har ventetiden været det værd. Den sprælske ballade løber forud for gruppens andet album ’Something to Tell You’, der lander den 7. juli.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The War on Drugs ’Thinking of a Place’

Ganske som lovet vendte The War on Drugs tibage med ny på musik på årets Record Store Day. ’Thinking of a Place’ er en episk landevejs-psychdrøm, der strækker sig over intet mindre end 11 minutter og fornemt opsummerer, hvad der gør sekstetten fra Philadelphia til et fortryllende rockband. Et nyt album skulle være på vej, og en koncert i København er netop annonceret.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. First Hate ’The One’

Det er utroligt hvor mange elementer, First Hate sømløst væver sammen på det melankolske dansestykke ’The One’. Her er alt fra dramatiske strygere, housepiano, kvindeligt kor og en vemodig mundharmonika, der driver det formstærke nummer frem. Singlen stammer fra 80’er-duoens kommende debutalbum ’A Prayer For the Unemployed’, som udkommer den 12. maj, og er desuden ledsaget af en rave-agtig billedside instrueret af duoens ene halvdel, Anton Falck Gansted.

First Hate spiller både i Lille Vega den 13. maj, på dette års Roskilde og sidst, men ikke mindst, til vores Spot Festival pre-party den 4. maj på Radar, som arrangeres i samarbejde med s!b!p!.


Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Frank Ocean ’Lens’

Siden Frank Ocean i februar debuterede med sit helt eget Beats 1-radioprogram, ’blonded RADIO’, har han gavmildt rystet adskillige r’n’b-godter af sig som afslutning på hver udsendelse. ’Lens’, udkom tidligere på ugen som nyeste skud på den rundhåndede radiostamme og fortsætter dermed en ivrig stime af lækre downtempo-skæringer. Hvis du spørger os, må det godt blive ved sådan her.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Yung ’Nostalgia’

Rockkometerne fra Yung er så småt ved at være klar med nyt materiale siden deres mesterlige ’A Youthful Dream’. Det gør Mikkel Silkjær Holm og co. nu opmærksom på med den dystert drømmende ’Nostalgia’, der varsler gruppens kommende tre numre lange og selvbetitlede 7”er, der lander den 17. maj.

I den forbindelse drager aarhusianerne på international forårsturné, der søsættes til vores Spot Festival Pre-Party den 4. maj på Radar arrangeret i samarbejde med s!b!p!, samt et show på Voxhall under selvsamme festivalfaner to dage efter.

Om ’Nostalgia’s billedside udtaler en af skaberne, Isabelle Creutsberg: »Musikvideoen tager i høj grad udgangspunkt i sangen og kombinationen af den dystre lyrik og drømmende melodi. Vi gik efter at portrættere fraktioner af erindringer, som man ikke umiddelbart ønsker at identificere sig med«.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Omar feat. Artigeardit ’Bar sig til’

Puljen af urbantalenter i Danmark vil tilsyneladende ingen ende tage, så vi bringer her endnu en lovende artist. Navnet er Omar, arnestedet er Aarhus V, og lyden lægger sig i nogenlunde samme barske, men varmblodede åre, som Gilli excellerer i.

Det autotunede hook i ’Bar sig til’ hentyder – formentlig med fuldt overlæg – til både kærlighed og salg af stoffer. Singlen udkom egentlig i sidste uge, men den overdådige og dog simple musikvideo, der har Artigeardit med som kokkererende gæst, er frisk ud af ovnen. Velbekomme!


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Phoenix ’J-Boy’

Det er efterhånden en del tid siden, vi sidst hørte til Phoenix, eftersom den franske poprockkvartets seneste udgivelse var 2013’s ’Bankrupt!’. Deres næste værk, ’Ti Amo’, rammer dog hylderne og internettet den 9. juni, og herpå finder man den uimodståeligt funky skæring ’J-Boy’, der fyldes godt ud af bombastiske trommer, glitrende synth og Thomas Mars’ himmelstræbende vokal.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Rostam ’Gwan’

På sidste års ’I Had a Dream That You Were Mine’ med Hamilton Leithauser besad Rostam (Batmanglij) rollen som yderst veloplagt producer, men på ’Gwan’ beviser Vampire Weekenden-udbryderen, at hans talent også snildt kan rumme vokalens forunderlige glæder. ’Gwan’ er en orkestralt poppet sag og hylder, både i lyd og billede, de simple skønheder i livet, man ofte tager for givet.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Saint Cava ’Deeper’

R’n’b-duoen Saint Cava gør stort set ikke andet end at blænde. I 2015 imponerede de med debut-ep’en ’Bliss’, og tidligere i år udgav de den længselsfulde single ’No One’s God’.

Nu er tiden atter kommet til endnu en kuldslået godbid, nummeret ’Deeper’, der gennem både Andreas Vasegaards forfrosne pulsproduktion og Erika de Casiers hjemsøgende englevokal kredser om temaet skrøbelighed.

Duoen lover at give os mere vellyd i løbet af 2017. Derudover må du ikke snyde dig selv for at opleve dem live, når de lægger vejen forbi vores Spot Pre-Party arrangeret i samarbejde med s!b!p!.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Modest ’Pride’

Efter at have sendt singlen ’Dugout’ ud tidligere på året, fortsætter de Roskilde-aktuelle danskere fra Modestsom man gør klogt i at holde et ekstra vågent øje med – successtimen med ’Pride’, der agerer anden forsmag på rockkvartettens kommende debut-ep.

Fuldstændig som på forgængeren er der tale om flosset, britisk-inspireret 80’er-bølge, og selv om bandnavnet er så meget i øjenhøjde med Janteloven som muligt, er der grund til at spidse ører, når det jyske band folder sig ud.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Læs også: Syv helt nye album du skal høre i dag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af