The Rumour Said Fire på Spot Festival: Ferskt og uforløst

The Rumour Said Fire på Spot Festival: Ferskt og uforløst
Foto: Benjamin Lind Holm

Om det skyldtes »de 77 år, vi har brugt på at lave denne plade«, som ankermand Jesper Lidang humoristisk bemærkede om det just udsendte album ‘Crush’, forbliver uvist, men det var i hvert fald tydeligt, at The Rumour Said Fire gik til liveopgaven med en mærkbar forsigtighed, der desværre obstruerede for en overbevisende optræden.

Gruppen virkede forhippede på at overføre albummet en-til-en, hvilket medførte en fersk og uforløst koncertoplevelse. Med både keyboardspiller og en korsangerinde i live-setuppet havde The Rumour Said Fire ideelle forudsætninger, men de seks musikere syntes fastlåste i den stramt tøjlede eksekvering.

Det begyndte ellers ganske lovende med det glimrende instrumentalnummer ‘A Walk’ båret af Kasper Nissens iørefaldende basfigur, men det meste af materialet fra det nye album svævede upåvirkeligt henover én i Scandinavian Congress Center lørdag aften.

Mere diversitet i sætlisten havde givetvis eleveret koncertoplevelsen, og med Spot-koncerternes varighed på 35 minutter in mente var det ærgerligt, at gruppen ikke havde prioriteret flere ekstroverte sange. Gennembrudshittet ‘The Balcony’ var et kærkomment tilvalg, som naturligvis også vakte stor begejstring, men det var samtidig en påmindelse om, at for hver en fremragende sang i kataloget har The Rumour Said Fire altså et par mindre gode.

Som afslutning blev vi trakteret med den vellykkede ‘Television Personalities’, hvor Lidang og co. tillod sig en energisk løssluppenhed, der i en mere fremherskende karakter havde gjort en væsentligt mere mindeværdig koncertoplevelse.

Læs også: Spot Festival: De 10 bedste koncerter vi så fredag

The Rumour Said Fire. Koncert. Spot Festival, SCC.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af