Mø leverede en stramt redigeret popfest på NorthSide

5 6
Mø leverede en stramt redigeret popfest på NorthSide

Det er omtrent ligeså sikkert, at regnen står ned i stænger på NorthSides første dag, som at leverer varen, når hun indtager en scene. Og sidstnævnte faktum formåede at forvandle mudderhullet foran Blue Stage til en begejstret popfest, for Mø nægtede at gå på kompromis med oprigtigheden.

Hun var tydeligvis glad for at være på hjemmebane uden tegn på blaserthed, skønt hun har danset på scener verden over og været hyppig gæst i mangt et amerikansk talkshow de seneste par år.

Det var ikke fordi, Mø gjorde noget usædvanligt – vi kender alle hendes tricks. Fra den indlevende dans til crowdsurfingen og de hæst begejstrerede udråb. Men imens fynboens monstrøse homecoming-koncert på Orange Scene sidste sommer fik alt, hvad den kunne trække af fyrværkeri, forlænget spilletid og gæster på scenen, var koncerten på dette års NorthSide selvsagt mere stramt redigeret. Og det kan også noget.

Storskærmene var holdt i sort/hvid og blev det naturlige fikspunkt for øjet, når Karen Marie Ørsted tog hovedspring i menneskehavet foran scenen (det skete allerede under koncertens andet nummer – naturligvis). Imens demonstrerede den kompakte setliste, hvor rigt et bagkatalog Mø besidder nu, skønt vi stadig ser længselsfuldt frem mod album nummer to. ‘Waste of Time’ åbnede effektivt ballet med fuldt blus under de ulmende beats, imens ‘Slow Love’, ’Kamikaze’, ‘Fire Rides’ og ‘Pilgrim’ alle mindede om både spændvidden og det stærke håndværk i stjernens popsnedkeri.

En stribe nye numre varslede, at Mø stadig har smag for at lade et instrumentalt stykke få funktion af omkvæd (som på ’Kamikaze’), imens ‘Don’t Leave’, hjertesmertebaskeren fra i vinter, og ‘Final Song’ for alvor tog livtag med publikum sidst i settet. Her stod Møs kvaliteter funklende klare: Hun synes at føle hver enkelt sang og dens specifikke stemning på en måde, der gør, at musikken aldrig bliver rutine.

Og så er det bare decideret blæret at kunne lukke og slukke med et verdenshit i form af ‘Lean On’ – tilsat en enkelt konfettikanon. Mere stramt behøver formatet jo heller ikke at være.

Læs anmeldelse: Frank Ocean på NorthSide

Mø. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af