Tinderbox: Haim var en charmerende popfortryllelse

Tinderbox: Haim var en charmerende popfortryllelse
Danielle og Este Haim. (Foto: Magnus Hyltoft)

Med rejehop og vink til publikum gik de tre Haim-søstre på scenen, så man ikke var i tvivl om oprigtigheden bag »Let’s get this party started, you guys!«-erklæringen.

‘Something to Tell You’, den stærkt imødesete albumefterfølger til ‘Days are Gone’, lander om et par uger, og Haim kastede naturligvis også nogle lunser ud herfra. ‘Want You Back’ åbnede ballet, og den nye single ‘Little of Your Love’ blev publikum ekstra receptive overfor, da Este i sangpræsentationen havde insisteret på at lære at sige »Jeg elsker dig«.

Ikke blot var hendes navnkundige bass face særdeles tilstedeværende, når musikken spillede gennem den timelange seance. Hun tog sig også god tid til at sludre og flirte mellem numrene i en grad, så Danielle med et smil markerede, at hun hellere ville spille.

Lyden var ikke helt afstemt i ‘If I Could Change Your Mind’ med Alanas rytmeguitar næsten uhørlig bag Danielles leadguitar. Det blev dog justeret efterfølgende, hvor særligt den King Crimson-inspirerede ‘My Song 5’ gjorde sig indtagende live med ekstra fuzzeffekt på guitarerne.

Haim gik virkelig til makronerne i interaktion med publikum, så man skulle være mejslet i granit for ikke at lade sig rive med. Der blev opildnet til call-and-response i ‘The Wire’, og som optakt til ‘Falling’ dikterede Este publikum i at bevæge skuldre, hofte og popo.

De valgte dog selv at kickstarte dansefesten på scenen, mens backingbandet holdt gryderne i kog med et aldeles groovy jam, der udviklede sig til ’Nu-sætter-I-jer-på-hug-og-så-hopper-I-op-når-vi-siger-til’. Et klassisk, men altid forløsende virkemiddel.

Når Haim i så åbenlys grad nød at være på scenen og kommunikere med publikum, kunne man godt have undt dem en væsentligt større forsamling end dem, som tog del i løjerne – mange havde allerede krydset festivalpladsen og positioneret sig til Thomas Helmigs poptogt umiddelbart efter de tre søstres fortryllende optræden.

»Am I gonna fall in love with Tinderbox or what?«, lød det i en af Estes talrige charmeoffensiver. Det var mindst ligeså meget det omvendte, der var tilfældet.

Haim. Koncert. Tinderbox, Rød Scene.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af