Roskilde Festival: Kortvarig klasse fra rapduoen Krept & Konan

Roskilde Festival: Kortvarig klasse fra rapduoen Krept & Konan

Koncerter behøver ikke være lange for at være gode, og man behøver ikke nå rundt i hele bagkataloget for at have fået den fulde oplevelse af en given kunstner.

Koncerter kan også være korte og intense, men selv for det typisk nedbarberede festivalsæt, var det i særdeleshed en kortvarig oplevelse, da den britiske rapduo Krept & Konan indtog Apollo. Omkranset af dj’ens opvarmnings- og afslutningssæt stod de to rappere blot 40 minutter på scenen, men det var berusende og medrivende, så længe det varede.

Krept & Konans slagkraftige, basbuldrende gangsta-grime gjorde sig suverænt på den mudrede plads, og Casyo ’Krept’ Johnson og Karl ’Konan’ Wilson rappede begge overlegent og opretholdt et højt teknisk niveau, mens de med fantastisk energi og overskud agerede indpiskere og arrangerede dagens mest velorkestrerede moshpits.

Traphymnen ’Do It For the Gang’ fungerede flot, ligesom det tunge drive i ’F.W.T.S’ virkelig kom til sin ret. Men der var stadig tid til afstikkere, og således fik vi både et Kanye/Kendrick-mashup, en bid af samtidens grimeprins Stormzy og en smule Diana Ross – som Biggie samplede hende på ’Mo Money Mo Problems’, selvfølgelig.

Det var en kortvarig historielektion, og det kulminerede i den tilbagelænede slagsang mod politiet ’Don’t Waste My Time’, der sammen med den catchy og helt poppede ’Freak of the Week’ samlede trådene i Krept & Konans effektive sammenkog af hiphoppens genretroper, som vi kender dem fra både trap, grime og gangstarap.

Efter sammenlagt 50 minutter var koncerten ovre, uden at vi havde behøvet et minut mere. Sådan kan det også gøres.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Krept & Konan. Koncert. Roskilde Festival, Apollo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af