Roskilde Festival: Shoegaze-legenderne Slowdive tog revanche efter mislykket 2014-koncert

Roskilde Festival: Shoegaze-legenderne Slowdive tog revanche efter mislykket 2014-koncert

Det er til at forstå, hvis man havde afskrevet shoegaze-legenderne som et reunion-band, der kun havde nostalgi at tilbyde, da de efter en mislykket koncert i 2014 på Avalon (hvor de var med på et afbud) i år var tilbage på Roskilde Festival og selvsamme scene.

Men med deres forrygende nye album i bagagen (briternes første i 22 år) leverede Slowdive en blændende mulighed for at drømme sig væk fra bankkonti tømt i festivalens food court, rygproblemer afstedkommet af kinesiske liggeunderlag og klaustrofobi-fremkaldende togture hjem.

Med et kuriøst anlagt trucker-look åbnede den introverte og primære sangskriver Neil Halstead op for godteposen af fantastiske melodier med den karakteriserende åbningssang ’Slowdive’, hvor den let tilgængelige popmelodi døsigt parrede sig med de støjende guitarer. Der kunne åndes lettet op, da det viste sig, at vokalerne og guitarmelodierne ikke druknede i helheden som i 2014, selv om bassen og trommerne til tider truede lydbilledet.

De nye sange blendede fornøjeligt ind i sætlisten. På ’Slomo’ viste Slowdive sig mere komfortable med at lade vokalerne træde længere frem i lyden, end de var i 90’erne. ’Star Roving’ var en tour de force i distortion-variation, og på ’Sugar for the Pill’ viste publikum med klappende hænder og hujen, at det nye album er faldet i god jord.

Sangerinden Rachel Goswell var en statisk størrelse, men med de få ord, hun fik ytret undervejs, fremstod hun næsten excentrisk i forhold til resten af bandet, og det krævede altså fortsat i 2017 indlevelse fra publikums side af, når de britiske shoegazere ikke lige leverede de mere aggressive støjinfernoer som på ’Catch the Breeze’.

Få udvandrede da også undervejs, men langt de fleste lod sig opsluge som undertegnede. Da de sidste feedback-toner af den brillante fortolkning af Syd Barretts ’Golden Hair’ klingede ud, omfavnede to venner foran mig ordløst hinanden i et dybfølt kram, der blev som et billede på en rørende koncert.

Oversigt: Her er alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival

Slowdive. Koncert. Roskilde Festival, Avalon.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af