LCD Soundsystems James Murphy giver tre timer langt interview – Bowie-anekdoter og nyt om kommende album

LCD Soundsystems James Murphy giver tre timer langt interview – Bowie-anekdoter og nyt om kommende album
LCD Soundsystem på Roskilde Festival 2016. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

LCD Soundsystems James Murphy var forleden gæst i podcasten ‘The Best Show’ med Tom Scharlinger, hvor han gav et hele tre timer langt interview. Hvis du ikke lige kan overskue at lytte dig igennem det hele, får du her et kort overblik over de vigtigste og hyggeligste ting, James Murphy havde at fortælle.

Det kommende album
LCD Soundsystem udgiver snart nyt materiale, og James Murphy fortæller i interviewet, at det kommende album bliver »tungt«. Yderligere sammenligner han albummets stemning med en horrorfilm. Den kommende udgivelse har titlen ‘American Dream’, og titlen og albummets solbeskinnede artwork står altså i stærk kontrast til Murphys udtalelser om, hvad der er i vente. Han siger, at de to foreløbige singler – ‘Call the Police’ og ‘American Dream’ – ligeledes står lidt i kontrast til resten af albummets lyd.

Nostalgitrip
Tom Scharling og James Murphy var ude på et næsten timelangt nostalgitrip med anekdoter fra teenageårene. Murphy fortæller blandt andet, til Scharlings forundring, om sine næsten idylliske teenageår iblandt ligesindede punk-fans. Han afslørede også en fortid som kickbokser!

Bowie-anekdoter
I interviewet kommer James Murphy ind på at have arbejdet med David Bowie, og han taler om sit første møde med den afdøde legende. De to skulle indspille vokaler sammen med Arcade Fire, og efter at have introduceret sig høfligt til Murphy den første dag, kom Bowie på andendagen og undskyldte til Murphy for ikke at have genkendt ham. Han udtrykte, at han var stor LCD Soundsystem-fan, og Murphy svarede, at han havde stjålet med arme og ben fra Bowie i årevis (lyt eksempelvis til det voldsomt ‘Heroes’-inspirerede nummer ‘All I Want’). Hertil sagde Bowie: »Du kan ikke stjæle fra en tyv, darling«.

Gendannelsen af LCD Soundsystem
Bowie var blandt andet også var en af dem, James Murphy rådførte sig hos i forbindelse med gendannelsen af LCD Soundsystem, der ellers havde gjort et ret stort nummer ud af deres opløsning i 2011 med en kæmpe afskedkoncert i Madison Square Garden og den efterfølgende dokumentar ‘Shut Up and Play the Hits’. Overvejelserne om gendannelsen fylder også en god del af det tre timer lange interview, hvor Murphy fortæller om semi-hadske kommentarer på nettet og fans, der følte sig taget ved næsen. Han forsikrer dog om, at en opløsning a la 2011 ikke kommer til at ske igen.

‘American Dream’ udkommer den 1. september, lige tids nok til at du kan få den lyttet igennem inden de tre koncerter i Vega den syvende, ottende og niende september.

Du kan lytte til hele podcasten HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af