Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange
Tove Lo. (Foto: Gustavo Caballero/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. St. Vincent ‘Los Ageless’

Man har kunnet fornemme et eller andet under opsejling på St. Vincents Instagram-profil, og tidligere på ugen afslørede Annie Clark så, at hendes forestående album, ‘Masseduction’, lander den 13. oktober. I ledtog med annonceringen har hun sluppet den rockede andensingle ’Los Ageless’, der – til forskel fra førstesinglen ’New York’s mere afdæmpede luftlag – er en ret så badass breakup-sang.


2. Kelela ‘Frontline’

Kelelas futuristiske r’n’b-ridt fortsætter ufortrødent på ‘Frontline’, som danner seneste forsmag på den 34-åriges kommende debutalbum ’Take Me Apart’. Albummet slippes den 6. oktober, og hvis denne seneste skæring er nogen indikator, kan man godt forberede sig på et helt særligt high tech-kosmos, der trods et skarpt krystalliseret lydbillede aldrig giver køb på sensualitetens blødhed.

Hør sangen på Spotify HER.


3. Marcus Gordon ‘Altid

Tidligere i år havde han sin spæde debut som urbantalent, og nu står blot 19-årige Marcus Gordon klar med sin tredje officielle single ’Altid’, som vi forleden bragte en kort videopremiere på. Den arkitektonisk blændende billedside er skudt i en parisisk forstad, hvor Gordon crooner om kronisk at tænke på sin udkårne over en lige så blændende og grandios underlægning. Der er krummer i knægten.

Hør sangen på Spotify HER.


4. The New Spring ‘Gershwin Wakes Up Singing’

Første single fra The New Springs næste album ‘Wholly Wholly’ (ude tidligt næste år) markerer en lidt fyldigere lyd end den danske folksangers tidligere materiale. Det klæder udtrykket, at Bastian Kallesøe for første gang har rekrutteret et helt band til optagelserne. Nummeret er i øvrigt en hyldest til den store amerikanske komponist George Gershwin.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Mike ’By the Water’

Nu til en hel ep-anbefaling på vegne af en vaskeægte rap-opkomling, der uden tvivl vil behage Earl Sweatshirt-fans (og alle andre, der hungrer efter alternativ hiphop). Navnet er slet og ret Mike, alderen er 18 og basen hedder Bronx, selv om knægten egentlig er fra London. ’By the Water’ er et fire numre langt miniprojekt på otte minutter, der eksperimenterende slæber sig gennem både vindskæv psykedelia, klassiske jazzelementer og introspektive temaer om angst og ambitioner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. dvsn ’Mood’

Fordums flødestuvede 90’er-r’n’b ser aldrig rigtig ud til at uddø. Og det er helt fint med os, hvis det betyder, at dvsn – som er i stald hos Drakes OVO-label – får mere taletid. Neo-soul-duoens seneste ’Mood’ er, ja, mood-musik med så meget sans for detaljen, at den nærmest vækker D’Angelo-minder. Singlen stammer formentlig fra dvsn’s vordende albumtoer, ’Morning After’, der udkommer den 13. oktober.


7. Tove Lo ’Disco Tits’

»I’m wet through all my clothes / I’m fully charged, nipples are hard / ready to go«, synger Tove Lo liderligt på sin nye single ‘Disco Tits’. Hun pakker ikke just tingene ind, og den electropoppede banger handler ifølge eget udsagn netop om øjeblikkelig tilfredsstillelse. ’Disco Tits’ er første single fra den svenske sangerindes næste album, ’Blue Lips’, der lander engang i efteråret.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Kong Kurs ’Har det godt’

Okay, vi indrømmer, at ’Har det godt’ er en lille måned gammel. Men bedre sent end aldrig, når der er tale om benhård Nørrebro-grime, som da B.O.C. prøvede kræfter med den i starten af årtiet. Undergrundstalentet Kong Kurs er et ubeskrevet blad, men hvis den veltimede gavflab fortsætter med morsomme replikker som »Du har skrevet to steder med en Posca / du har stjålet chokolader, det’ flot, ja«, lover fremtiden godt.


9. Uffe Lorenzen ’Flippertøs’

Uffe Lorenzen alias Lorenzo Woodrose kendes bedst som frontmand for både Baby Woodrose og Spids Nøgenhat, men fremover vil han udgive musik i eget (borgerlige) navn. Første udspil i soloforetagendet er ’Flippertøs’ (en mulig metafor for København), der adskiller sig fra Lorenzens velkendte syrerock med både akustisk guitar og saligt fløjtespil ikke helt ulig sydstaternes folk. Vi hilser hamskiftet velkommen, selv om nummeret skulle skille sig ret meget ud i mængden på det kommende album ‘Galmandsværk’, der udkommer 10. november.

Hør sangen på Spotify HER.


10. Aksglæde ’Under pres’

Siden Aksglæde som band udgav en fin selvbetitlet debut-ep sidste år, er aliasset blevet til et soloprojekt for Jacob Aksglæde, der nu vender tilbage med singlen ’Under pres’. Foruden at pege frem mod sangskriverens anden ep, ’Fortrudte fortielser’ (29. september), drejer det galopperende og catchy popnummer sig om at holde hovedet koldt under pres i en verden fuld af udfordringer.

Hør sangen på Spotify HER.

Følg Soundvenues Top Tracks-playliste via Spotify HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af