Se den sanselige video til Björks ‘Arisen My Senses’

Se den sanselige video til Björks ‘Arisen My Senses’

Björk har med sit album ‘Utopia’ introduceret en drømmende fantasiverden, som man fik et glimt af i videoerne til ‘The Gate’ og senere hen ‘Blissing Me’. Nu udbygger hun det ekstraordinære ‘Utopia’-univers med en video til ‘Arisen My Senses’, der er lavet i samarbejde med Arca og kunstneren Jesse Kanda.

Den visuelle kunstner Kanda er Arcas trofaste samarbejdspartner, og hans kunst er altså noget for sig. Han er kendt for sine halvabstrakte, af og til lidt bizarre kunstværker, og ‘Arisen My Senses’ må siges at være begge dele.

Björk bliver født ud af en levende, slimet puppe (eller er det en livmoder?) og bliver til en sommerfugl, der møder en latexklædt Arca. Måske historien om Utopias fødsel? Det er smukt, men samtidig en smule frastødende at se Björk ligge i den gigantiske puppe/livmoder. Sådan er det vist bare med fødsler.

Ifølge Jesse Kanda skulle videoen være inspireret af en kæmpe sneglelignende skikkelse, der skyllede op på stranden i Indonesien for nogle år tilbage, og af nogle visuals med snegle, der parrer sig, som Björk har brugt til sine koncerter.

Du kan se videoen via WeTransfer HER, og også læse om Björk, Arca og Jesse Kandas tanker bag videoen.

Læs anmeldelse: Björk ‘Utopia’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af