Kendrick Lamar anklaget for at plagiere britisk-liberisk billedkunstner i videoen til ‘All the Stars’

Kendrick Lamar anklaget for at plagiere britisk-liberisk billedkunstner i videoen til ‘All the Stars’
Kendrick Lamar. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

I fredags slap Kendrick Lamar soundtracket til filmen ‘Black Panther’, og dagen inden udkom en hæsblæsende musikvideo til førstesinglen ‘All the Stars’, hvor Kendrick får selskab af SZA.

Nu er denne video ifølge The New York Times blevet anklaget for at plagiere den britisk-liberiske billedkunstner Lina Iris Viktor.

Viktors advokat, Christopher Robinson, har kontaktet Anthony Tiffith, der er administrerende direktør for Kendrick Lamars pladeselskab, Top Dawg Entertainment. Robinson siger, at Lina Iris Viktor var blevet kontaktet to gange om muligheden for at få brugt sin kunst i videoen, hvilket hun dog ikke ville gå med til.

»Krænkelsen af frøken Viktors rettigheder er forsætlig og ekstrem«, skriver Robinson til Tiffith. Viktor har i et telefoninterview med The New York Times sagt om sagen: »Det er et etisk problem, for hele filmen foregiver at handle om at give sorte empowerment […] og samtidig stjæler de fra afrikanske kunstnere«.

Et eksempel på Lina Iris Viktors kunst er dette maleri, som man godt kan mærke et ekko af i dele af ‘All the Stars’-videoen.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Se ‘All the Stars’ herunder, og døm selv, om de har lænet sig for meget op ad Viktors kunst. Videoen bærer en markant lighed med hendes kunstværker i tidsrummet 2:59-3:17.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af