Roskilde-plakaten lander 5. april – det her kan du forvente

Roskilde-plakaten lander 5. april – det her kan du forvente
The Weeknd på Orange Scene. (Foto: Thomas Rasmussen/Soundvenue)

Roskilde Festival har i dag annonceret, at den fulde plakat lander 5. april kl. 8.00.

Med dagens 27 tilføjelser er festivalen oppe på i alt 114 navne, og de mangler dermed 61 navne for at være oppe på de ca. 175, der ifølge festivalens website kommer til at figurere på den endelige plakat.

Nu skal man dog være varsom, for ‘den fulde plakat’ er ikke nødvendigvis ensbetydende med ‘samtlige navne’. Hvis vi skal følge tidligere års Roskilde-traditioner kommer følgende til at ske, når den fulde plakat bliver afsløret: De når op på de oprindeligt annoncerede 175 navne, men de lover, at der stadig er et par få ekstra på vej, som så vil udkomme samtidig med spilleplanen.

Hvis vi følger tidligere års Roskilde-traditioner gemmer der sig mindst ét hovednavn blandt de nye tilføjelser, når vi får ‘den fulde plakat’. Indtil videre er der tre hovednavne både onsdag og torsdag, mens der fredag og lørdag er ét hovednavn hver. Hvis man strækker den, er Gorillaz måske store nok til at kunne stå alene som hovednavn om lørdagen, men man kan næppe forestille sig, at de ville gøre det samme med David Byrne om fredagen. Vi både håber og tror dog, at der vil komme et nyt hovednavn både fredag og lørdag, så vi i alt er oppe på ti hovednavne.

De få navne, der senere udkommer sammen med spilleplanen, er typisk aldrig helt i toppen af plakaten, men der kan være nogle store tilføjelser iblandt alligevel – og selvfølgelig undtagelser. Sidste år fik vi for eksempel Nas til toppen af plakaten, i 2016 kom House of Pain til, og i 2015 blev Corrosion of Conformity tilføjet samtidig med spilletiderne.

Det er desuden værd at bemærke, at det endnu ikke er annonceret, hvem der skal åbne Orange Scene i år. Det plejer jo trods et par få traditionsbrud at være et dansk band, der tidligere kun har fået de helt små scener, og selv om allerede annoncerede kunstnere som Bisse og Benal kunne være oplagte, plejer festivalen at annoncere bandet som en separat nyhed og altså ikke tildele æren til et allerede annonceret navn.

Vi bør derfor nok forvente at finde ud af det enten før eller efter den fulde plakat udkommer, men næppe samtidig. Forventede kandidater tæller i vores bog blandt andre Saveus og Katinka.

Følg med her på sitet 5. april kl. 8.00, hvor vi naturligvis sidder klar til at dissekere årets plakat.

Læs også: Roskilde Festival afslører 27 nye navne til Rising og Countdown

Læs også: Roskilde-talenter: Her er vores 10 favoritter i vækstlagsprogrammet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af