Her er fem festivaler i Europa til dig, der elsker rock

Tidligere på ugen guidede vi til europæiske festivaler for hiphopentusiaster, og nu er turen kommet til rocken – ja, den lever. Roadburn i Holland og NOS Alive i Portugal er desværre begge udsolgt, men her er fem guitarfokuserede festivaler, som danske rockfans stadig kan nå med til, hvis udlandet frister.
Her er fem festivaler i Europa til dig, der elsker rock
Jack White. (Foto: Larry Busacca/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Robert Smith’s Meltdown
– London, England

For 25. år i træk inviterer Southbank Centre i London en kunstner til at være kurator for festivalen Meltdown, og i år har The Cures Robert Smith sammensat et forrygende program, som absolut falder i hans ånd, hvor mørke og melankoli står i centrum. Hovednavnene denne gang inkluderer My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Placebo, Deftones, Manic Street Preachers, The Libertines og Robert Smith selv.

Kigger vi lidt længere ned af listen, er der også rigeligt af spændende navne. Hypnotiserende neo-psykedelia fra Moon Duo, gribende blackgaze fra Alcest, emo-inspireret poprock fra Death Cab For Cutie og døsig slowcore fra Low er blot få af de mange spændende ting, Robert Smith har fundet frem til dig, hvis du planlægger at besøge hans festival, der vist også har inspireret ham til at skrive nye sange til The Cure.

Robert Smith’s Meltdown foregår den 15.-24. juni i Southbank Centre i London. Se det fulde program HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. End of the Road
– Wiltshire, England

Venter du helt til slutningen af august, kan du se en af de ganske få koncerter, Vampire Weekend (indtil videre) giver i år. End of the Road Festival har et ganske lækkert lineup, der trods sin fokus på rock faktisk også har en del variation. Der er stærk sangskrivning fra Ezra Furman, Jonathan Wilson og Julien Baker, ilter postpunk fra Iceage, Shame og Fat White Family, svævende dreampop fra Yo La Tengo og Japanese Breakfast og nogle af årets mest lovende unge navne i form af Nilüfer Yanya, Haley Heynderickx og Soccer Mommy.

Ud over Vampire Weekend er det ikke verdens mest flashy lineup – de andre med størst bogstaver er St. Vincent og Yo La Tengo. Det er derimod et rigtig bredt lineup, hvor de mere nørdede musikfans helt klart vil have noget at mæske sig i.

End of the Road foregår den 30. august-2. september i Larmer Tree Gardens mellem Wiltshire og Dorset. Se det fulde program HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Ejekt Festival
– Athen, Grækenland

Dilemmaet for enhver festivalturist: Skal man få set så meget musik som muligt, eller skal man også tage sig tid til at lære den omgivende by at kende? Den oplagte løsning er at tage på endagsfestival, og i det sortiment er Ejekt Festival i Athen en af Europas bedste af slagsen.

Hovednavnet på årets udgave er Nick Cave and the Bad Seeds, der også kan opleves i Danmark som en del af årets Roskilde Festival. Inden den australske rockpoet går på scenen er der optrædener fra 00’er-veteranerne Editors, den shoegaze-inspirerede gruppe Wolf Alice, postpunkmestrene i Protomartyr og det græske rockband Jack Heart. Det er et lille, men stilsikkert lineup, og der bør være rigeligt med tid til at lære byen at kende.

May Weekender foregår den 23. juni i Faliro Marina i Athen. Se det fulde program HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Handmade
– Leicester, England

Festivaloplevelser behøver ikke altid at hænge sammen med gigantiske stadionkoncerter. Hvad med en mere intim festivaloplevelse, hvor de største navne er relativt små bands som Drenge og Circa Waves? Disse to står med allerstørst skrift på årets udgave af Leicester-festivalen Handmade, der byder på en ganske lovende samling mindre rockgrupper.

Black Peaks står for energisk progressiv post-hardcore og Future of the Left sørger for en af de mest støjende punkkoncerter, du nogensinde vil overvære. Idles leverer arrig protestmusik, der går lige ind i hjertet, og den danske trio Nelson Can har faktisk også fået en ganske fin plads på årets plakat. Det er allerede her i starten af maj.

Woo Hah! foregår i O2 Academy i Leicester den 5.-6. maj. Se det fulde program HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Rock Werchter
– Werchter, Belgien

Hvis du ikke skal på Roskilde Festival i år, kan det være, at du skal tage til Belgien i stedet. Rocken ligger direkte i navnet, og selv om der er visse afstikkere i form af blandt andre Post Malone, Craig David og Rae Sremmurd, er rocken stadig i fokus, især i toppen af plakaten. De største navne tæller Queens of the Stone Age, Pearl Jam, Jack White, Arctic Monkeys og Nick Cave and the Bad Seeds, og der er også godt med fede mindre navne.

Man kan blandt andet få et lynkursus i rødderne til moderne post-hardcore i selskab med At the Drive-In, noget overset britpop fra Stereophonics, velsmurt protestmusik fra Brad Wilk-gruppen The Last Internationale eller en dosis festlig 00’er-nostalgi til tonerne af Franz Ferdinand. Der er dog som sagt ikke kun rock på Rock Werchter, så hvis du også er til hiphop, r’n’b eller pop, er dette måske lige en festival for dig.

Rock Werchter foregår i festivalparken i Werchter den 5.-8. juli. Se det fulde program HER.

Læs også: Her er fem sommerfestivaler i Europa til dig, der elsker hiphop

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af