Kanye West blev afhængig af opioider efter fedtsugning – og påstår, at slaveri var »et valg«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det kan være svært at bebrejde Kanye West for af og til at føle, at han er verdens centrum. For der sker altså så meget vildt omkring ham lige i øjeblikket, at det er svært at fokusere på andet (det skulle da lige være Roskilde Festival). Noget af det nyeste, der er ude, er nogle videoer, han har lavet med sladdermagasinet TMZ.

Her snakker Kanye blandt andet meget entusiastisk om sin fedtsugning, som han gik igennem, fordi han »ikke ville have, at I alle sammen skulle kalde mig tyk«. Her fik han efter eget udsagn opioider (smertestillende medicin), som han senere endte med at blive afhængig af. Han siger også, at hans tweets hænger sammen med dette: »Årsagen til, at jeg smed alle de der tweets og det hele, var, at jeg var drugged – the fuck – out«.

I en anden meget uheldig video siger han, at »når man hører om, at slaveri varede 400 år – 400 år, det lyder som et valg«. Det virker lidt uklart, om han mener, at det var slavernes eller slaveejernes valg, men uanset hvad, så ignorerer han jo fuldkommen den kulturelle, historiske kontekst, som slaveriet befandt sig i.

Kanye selv kalder det »fri tænkning«, og han har siden delt sine tanker på Twitter og siger essentielt, at slaveri var slavernes frie vilje i den forstand, at de ikke gjorde oprør, selv om der var så mange af dem. Dette er naturligvis stadig en fuldkommen historieløs kommentar, hvor Kanye viser enormt manglende viden om de magtsystemer, der holdt slaveriet ved lige:

(William Lynch-teorien er ideen om, at slaveejere kontrollerede deres slaver ved at sætte dem i konflikt med hinanden – den er baseret på et dokument, angiveligt af en slaveejer ved navn William Lynch. Der er bred enighed blandt historikere om, at dette dokument er falsk og blev skrevet en gang i 1970’erne)

Hvis man ikke kan lave film, hvor slaver begår oprør, hvordan vil Kanye så forklare Quentin Tarantinos succesfulde ‘Django Unchained’?

TMZ har heldigvis også inkluderet et klip, hvor Kanye får at vide, at hans »fri tænkning« i højere grad er »mangel på tænkning«.

That shit cray.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af