Baby Bino viser nye sider af at være blæst hver dag

4 6
Baby Bino viser nye sider af at være blæst hver dag
Baby Bino.

Baby Bino står forrest i en ny bevægelse inden for dansk hiphop. Som medlem af en række crews som RigForEvigt, 25/8 og tidligere Pizzagang er han et fikspunkt i en bølge af unge rappere og producere, der samarbejder på kryds og tværs med inspiration hentet fra blandt andet den amerikanske Soundcloud-rap.

Ligesom forgængerne Kidd og Emil Stabil kan det være svært at blive taget seriøst i hurtig-briller og Gucci-trøjer, men hans troværdighed styrkes på debut-mixtapet ‘Spildt Juice Vol. 1′, der omfavner den emotionelle rap uden at glemme den rowdy og euforiserede ungdomsenergi, som driver denne her nye bølge.

Mixtapet cementerer Baby Binos status som frontfigur ved at præsentere en ny flersidighed, der både viser den velkendte rowdyness, troværdige tømmermænd og en rapper med hang til euforiserende stoffer, der dog ikke er bange for at åbne sit hjerte for kærligheden. Og med producermagi fra Lille Høg, Chanel Bigs og Ranko, der syder som Miraculix’ trylledrik, er grundlaget lagt for, at Baby Bino kan bryde boblen og for alvor oversvømme sommeren.

Udgivelsens første numre er opskruede trap-bangers, der fortsætter stilen fra nylige singler som ‘Bræt’ og ‘God mad’ med bas overalt og hooks til fællessang på klubben. Energien i videoen til ‘Jordbær’ er ung og løssluppen, og den råbende autotune i omkvædet til ‘Spejlet’ matcher niveauet. Den drengede flabethed er her overalt og toppes med Baby Binos naturligt forvrængede og hæst knækkede stemme i ’10 minutter’, hvor kradsede ad-libs og brillant blæste linjer fører arven videre fra Emil Stabil med »Har din pige i boblebad – jeg tror, jeg’ Bubber« og »Jeg stjal din dame fra dig – jeg tror jeg’ Sly Cooper.«

De første sange skruer op for stofferne med »Xanax under tungen«, ligesom Baby Binos gennembrud som soloartist var ‘Blæst hver dag’, der med et Lil Yachty-lydende børnebeat var underlag for rapperens euforiske udskejelser. Men hvornår rammer tømmermændene, når man er blæst hver dag? Mixtapets midterste numre viser en helt ny side af festlivet, der styrker Binos troværdighed, når han udvider farvepaletten i mørke nuancer.

‘Blow’ er et af mixtapets højdepunkter, hvor Baby Bino dovent og melodisk synger om damer og kokain fra hjørnet af en efterfest på lavpunktet. Chanel Bigs rammer i beatet perfekt det mørke, man også kan høre hos amerikanske rappere som 21 Savage, og det tilføjer dybde til tekstuniverset. På ‘Nervøs’ udfolder Bino også dybere eksistentielle overvejelser i åbningslinjerne »De sir’ jeg nok vil dø ung, og nej det’ ik’ umuligt / men ting de giver mig tanker, og mit blod det løber hurtigt«, der viser bagsiden af det blæste liv.

Selv om det er charmerende at høre et ungt junkiehjerte krænget ud på melodiske Soudcloud-serenader som ‘Ik tænk’ og supersamarbejdet ‘Kærlighedssang’ med Lillebittebock, der også bringer gode vibes, så mangler udgivelsens afslutning den energi, der antændte de første sange, eller den lyriske dybde, der overrasker midtvejs. Alligevel er det tydeligt, at Baby Bino på alle punkter har skruet op for seriøsiteten på ‘Spildt Juice Vol. 1’, som med sikkerhed kommer til at akkompagnere manges blæste dage i sommerens festival-camps.


Kort sagt:
‘Spildt Juice Vol. 1’ cementerer Baby Binos status som frontfigur med en ny flersidighed, der både viser den velkendte rowdyness, troværdige tømmermænd og en rapper, der ikke er bange for at åbne sit hjerte for kærligheden. Dybere lyrik og alsidig produktion viser en større seriøsitet, der lægger grundlaget lagt for, at Baby Bino kan bryde boblen og for alvor oversvømme sommeren.

Læs interview: Baby Bino er ikke for sjov: »Rappere har smurt tykt på siden tidernes morgen«

Baby Bino. 'Spildt Juice Vol. 1'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af