Cigarettes After Sex var et anonymt baggrundstapet på NorthSide

Cigarettes After Sex var et anonymt baggrundstapet på NorthSide

Der lå en sigende pointe i, at de sortklædte medlemmer i Cigarettes After Sex gik i ét med det store bagtæppe i samme farve. Den ambiente indiepop-kvartet fra Texas gjorde nemlig intet for, at deres NorthSide-koncert skulle være spektakulær.

Der er for så vidt intet galt i at overføre studieversioner 1:1 til koncertformatet, og Cigarettes After Sex har afgjort styr på virkemidlerne i deres filmiske dreampop. Men ligeså indtagende de er på plade, ligeså indifferente var de på Blue Stage fredag eftermiddag, hvor de romantiske og melankolske melodier blev pligtskyldigt leveret med entusiasmen på et absolut minimum.

‘Each Time You Fall In Love’, ”Sweet’ og ‘John Wayne’ smeltede sammen i et behageligt, men også slumrende baggrundstæppe, og det virkede bestemt ikke som om, ‘Keep On Loving You’ var dedikeret til forsamlingen i Ådalen.

Bag konsekvent lukkede øjne var frontmand Greg Gonzales tydeligvis inde i sin egen zone, og interaktionen med publikum var nærmest ikkeeksisterende. Om det var for at koncentrere sig dybt om det, han leverede, skal være usagt, men han formåede ikke desto mindre at synge falsk i ‘Young & Dumb’ og ‘Flash’.

Vel hersker der altid en vis chill-faktor ved en eftermiddagskoncert på en solbeskinnet sommerdag, hvor store dele af folk er henslængt på tæpper og græs. Men man må også godt tillade sig at forvente en vis forpligtelse hos et band i at spille stemningen frem blandt publikum og ikke mindst give udtryk for, at de i én eller anden grad nyder at være på scenen.

Dermed ikke sagt, at Cigarettes After Sex ikke har en berettigelse som liveband. De fungerer blot langt bedre på en dunkel klub, som i Lille Vega tilbage i november, og ikke smækket op på en kæmpescene i fuldt dagslys, hvor den karismaforladte attitude og tydelige distance til publikum strålede om kamp med den bagende eftermiddagssol.

Læs alle vores anmeldelser fra NorthSide HER.

Cigarettes After Sex. Koncert. NorthSide, Blue Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af